Велинград - online - ВАС остави без разглеждане жалбата на РИОСВ за мината 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ВАС остави без разглеждане жалбата на РИОСВ за мината
Публикувано 2016-11-15 09:48:02 от Темпо

На 3 ноември 2016 г. тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) остави без разглеждане жалба на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Пазарджик. Жалбата на инспекцията е против определението от 26 септември 2016 г., с което Административен съд Пазарджик отмени решението на директора на РИОСВ за спиране на административното производство по оценка на въздействието върху околната среда на инвестиционното предложение “Добив и преработване на волфрам съдържащи руди” от находище “Грънчарица-център”.

Според ВАС частната жалба на директора на РИОСВ Пазарджик е недопустима, тъй като е подадена от орган, който не е легитимиран да обжалва постановения съдебен акт. Определението на Административен съд Пазарджик, с което се отменя акта на административния орган РИОСВ Пазарджик за спиране на административното производство може да се обжалва единствено от страните, участващи в административното производство. РИОСВ няма качеството на страна, тъй като е решаващ орган. Поради това директорът на РИОСВ Пазарджик няма право да оспори съдебния акт и подадената жалба е оставена без разглеждане, а производството по делото е прекратено.
Определението на тричленния състав на ВАС може да се обжалва с частна жалба пред петчленен състав на съда. Ако последната съдебна инстанция потвърди определението, то РИОСВ Пазарджик ще трябва да продължи процедурата по оценка на въздействието върху околната среда за волфрамова мина в землището на село Кръстава и в близост до Велинград.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води