Велинград - online - Първият тур: пренареждане 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Първият тур: пренареждане
Публикувано 2016-11-15 09:50:14 от Темпо

РИК - Пазарджик обяви официалните резултати от президентските избори в нашия избирателен район на 8 ноември 2016 г. Заради това забавяне в предишния брой не успяхме да съобщим точните резултати, които сега предлагаме на нашите читатели в подробна таблица.

Ако е вярна тезата, че първият тур е показателен за политическата тежест на партиите, то ето каква е картината в община Велинград. Победител в първия тур е кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева - Пламен Манушев с 4 937 гласа. Второто място печелят подкрепените от БСП Румен Радев - Илияна Йонова с 3 931 гласа. Третият изборен резултат е за Пламен Орешарски, който с подкрепата на ДПС събира 2 591 гласа. На четвърто място се нарежда Красимир Каракачанов от Обединени патриоти с 1 927 гласа. Независимият Веселин Марешки печели пета позиция с 1 355 гласа. Със значително по-малко гласове на шесто място е Йвайло Калфин от АБВ - 458 гласа, а на седмо Трайчо Трайков от Реформаторския блок с 449 гласа.
По традиция резултати от секциите във Велинград и в населените места от общината са различни. Във Велинград кандидатът на БСП Р. Радев печели най-много гласове - 3 132, следван от Ц. Цачева от ГЕРБ с 2 737 гласа и Кр. Каракачанов от Обединени патриоти с 1 831 гласа. На четвърто място е В. Марешки с 915 гласа, пети е Пл. Орешарски и ДПС с 497 гласа, шестата позиция е за Тр. Трайков от РБ с 389 гласа, седми Ив. Калфин от АБВ с 340 гласа. 181 избиратели във Велинград са гласували за Татяна Дончева от Движение 21-НДСВ, а останалите кандидати събират малък брой гласове.
В 20-те села от общината подкрепа за кандидатите на ГЕРБ са дали 2 200 избиратели. ДПС остава втора политическа сила с 2 094 бюлетини. Трети са БСП, чиято двойка е подкрепена от 799 човека. В. Марешки печели четвъртото място с 440 гласа, следван от АБВ със 118, Обединените патриоти със 106 и РБ с 60 гласа.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай