Велинград - online - 10 169 за Румен Радев, 6 202 за Цецка Цачева 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, October 16
· Успехи на младата плувна смяна на ПК “Белмекен”
· Още една стъпка към бъдещето
Tuesday, October 09
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.10.18
· Общината ще се отоплява на пелети
· Кметът прави срещи в трите квартала
· ПРАВО НА ОТГОВОР: Полагаме максимални усилия за решаване на натрупаните проблеми
· Депутати от БСП представиха Визия за България
· Ремонтите за нова визия в Каменица – до Коледа
· Поръчката за нов скенер започва от начало
· В памет на героите от Балканската война
· След съдебно решение вписаха новото ръководство на НЧ “Отец Паисий-1893”
· Предизвикателството „Камино”
· ЦСОП – Велинград - една година по-късно
· Отсечените дървета заслужават втори шанс
· Малки обяви: 09.10.18
· Творческият сезон започна с награди
· Читалището – място за среща на пазители и традиции
· Обичам те, Велинград!
· ПГИТ “Ал. Константинов” стана училище-посланик на ЕП
· “Атлас” спечели пълен комплект медали за Купа “Велинград”

10 169 за Румен Радев, 6 202 за Цецка Цачева
Публикувано 2016-11-15 09:58:57 от Темпо

10 169 избиратели гласуваха за Румен Радев, 6 202 подкрепиха Цецка Цачева. Това е окончателният резултат от президентските избори в община Велинград. В сравнение с първия тур, спечелен тук от кандидатите на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев, на балотажа резултатът се обърна. Подкрепената от БСП кандидат президентска двойка Румен Радев - Илияна Йотова отбеляза категорична победа с преднина от близо 4000 гласа.

Вторият тур се проведе на 13 ноември 2016 г. в спокойна обстановка, като през целия изборен ден в Районната избирателна комисия в Пазарджик постъпи само една жалба от община Батак. Във Велинград гласуването вървеше по-бързо в сравнение с първия тур, а оплаквания бяха за отваряне на бюлетините при пускането им в урните.
Избирателната активност за област Пазарджик е 49.63% и е с около 6 процента по-ниска в сравнение с първия тур. Най-активно във вота се включиха жителите на община Сърница, където гласуваха 60.51%. Най-пасивни останаха избирателите в община Ракитово - 43.28%. В община Велинград активността на балотажа беше 54.39% - с около 4 процента по-ниска от първия тур.
Право на глас в община Велинград имаха 31 389 избиратели, от които 20 730 във Велинград и 10 659 в селата. Румен Радев и Илияна Йотова спечелиха вота и в общинския център, и в селищата от общината. Във Велинград за тях гласуваха 6 417 избиратели - резултат, който е двойно по-голям от този на първия тур, когато за Р. Радев - Ил. Йотова са гласували 3 132 велинградчани. Кандидатите, подкрепени от БСП, събират гласове от почти всички партии, коалиции и независими кандидати, участвали в първия тур.
Кандидатите на ГЕРБ Цецка Цачева - Пламен Манушев също повишават изборния си резултат на балотажа във Велинград, но само с 1000 гласа. На първия тур за тях са гласували 2 737 човека, а на втория 3 727. Показателно е, че в секциите във Велинград ГЕРБ печели единствено в секция 20, където гласува Анезица.
В селищата от общината резултатът за Румен Радев и Илияна Йотова се покачва от 799 гласа на първия тур на 3 752 гласа. Тук основен фактор са гласовете от ДПС, което на първия тур събира 2 094 гласа. Цифрите показват, че на втория тур Р. Радев получава близо 800 гласа от избиратели, които на 6 ноември са подкрепили други кандидати.
На балотажа ГЕРБ запазва солидния брой гласове от първия тур - 2 200 и ги увеличава, но минимално - 2 475 гласа.
Интересно е да сравним резултатите от президентските избори преди 5 години и сега. През 2011 г. в община Велинград на първия тур спечели кандидат-президенската двойка на ГЕРБ Росен Плевнелиев - Маргарита Попова със 7 464 гласа, а втори останаха кандидатите на БСП Ивайло Калфин - Стефан Данаилов с 5 498 гласа. На балотажа за Калфин - Данаилов гласуваха 10 490 избиратели, а за Плевнелиев - Попова 9 845 жители на общината. Във Велинград кандидатите на ГЕРБ спечелиха 6427 гласа, а на БСП - 4771, а в селищата от общината съответно 3418 и 5619 гласа. И ако преди 5 години гласовете на ДПС обърнаха резултата в община Велинград, сега картината е доста по-различна, защото избиратели от много широк политически спектър гласуваха за новоизбраните български президент Румен Радев и вицепрезидент Илияна Йотова.
Резултатите, които публикуваме в таблицата с гласуването по секции, очертават картината на двата тура. Възможни са несъществени разминавания в цифрите, но без да променят крайния резултат. А върху него си заслужава добре да помислят местните партийни лидери и управници.
Темпо

Подробна таблица с резултатите от гласуването във всички секции в община Велинград на първи и втори тур на президентските избори търсете в хартиеното издание на “Темпо”.

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай