Велинград - online - Кулинарно междучасие - и забавно, и полезно 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Кулинарно междучасие - и забавно, и полезно
Публикувано 2016-11-22 09:20:04 от Темпо

Сигурно няма ученик, който да не обича междучасията. А когато междучасието е кулинарно, то освен забавно става и полезно. “Кулинарно междучасие Манджицу” е детски образователен проект на Лидл България, чиято цел е да запознае децата с основни теми от здравословното хранене, да ги мотивира да се включват в приготвянето на храната и да споделят наученото с родителите си. Проектът се осъществява в 5 училища в България - в София, Пловдив, Добрич, Кърджали и СУ “Св.св. Кирил и Методий” Велинград.

На 16 ноември физкултурният салон на училището бе преобразен в голяма и цветна кухня, в която децата едновременно учиха, готвиха и се забавляваха. За успешното съчетаване на теорията и практиката отговаряха професионални готвачи. С тяхна помощ децата приготвиха бонбони, омлети, плодови салати и близалки, комбинирайки полезни за здравето продукти. В кулинарната игра те получиха много знания за балансираното хранене, научиха любопитни факти за продуктите, които слагат на трапезата, а на финала всяко от децата получи и подарък от организаторите. За да запазят интереса към темата, от проекта са разработили мобилно приложение “Манджицу”, с което кулинарната игра продължава.
Подаръци имаше и за училището. В рамките на проекта петте училища получават измервателен уред, който следи тегло, индекс на телесната маса и телесните мазнини на учениците. Участието в проекта дава шанс на едно от училищата да спечели и 10 000 лева финансова субсисия от Лидл България за подобряване на условията за спорт и отдих на неговата територия.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води