Велинград - online - Областта е готова за зимата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Областта е готова за зимата
Публикувано 2016-11-22 09:49:34 от Темпо

На 16 ноември в Пазарджик се проведе планово заседание на Областния щаб за защита при бедствия във връзка с подготовката за есенно-зимния сезон. Общините и институциите декларираха, че са готови за зимното поддържане на пътищата в областта. Пазарджик, Белово, Брацигово, Велинград, Септември, Лесичово, Стрелча и Сърница имат сключени договори за зимно поддържане на пътищата от общинската пътна мрежа.
Общините Батак и Панагюрище са в процедура по избор на изпълнител, а в общините Пещера и Ракитово тези дейности се извършват от общински звена.
Републиканската пътна мрежа на територията на областта е 726 километра. По 50-километровия участък от магистрала “Тракия” ще чистят 21 машини, а по общинските пътища 121 машини. Извършена е проверка на техниката и наличните материали по депа и пунктове, осигурени са необходимите количества сол, пясък и химикали, съобщиха от Областната управа. Във всички териториални звена са разработени планове за работа при усложнена зимна обстановка. Извършена е профилактика на съоръжения, обходи на трасета на ел. проводи, реконструкция и модернизация на отделни ел. подстанции. Направена е актуализация и проверка на специализираните медицински екипи и личния състав по оповестяването. При зимни условия, проблемни остават участъците от пътната инфраструктура в Родопската част на областта, пътищата Белово-Юндола, Варвара-Велинград, Батак-Картела, Пещера-Батак, Юндола-Белмекен, района около летовище Свети Константин и курортен комплекс Цигов Чарк. В района на Средна гора е пътят Панагюрище-Панагюрски колонии.
Областният щаб за защита при бедствия гласува две решения с цел недопускането на кризисни ситуации при обилен снеговалеж. Първото е Районната дирекция по горите и Областното Пътно управление да извършат организация по почистване на сервитута по пътя Велинград-Юндола от надвиснали клони и дървета. Второто е РДГ и общинските администрации да окажат съдействие на EVN по процедурата за съгласуване на почистването на сервитута под далекопроводите в участъците с частни гори.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай