Велинград - online - Общински съвет - Ракитово потвърди върнато решение за продажба на 9 имота 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общински съвет - Ракитово потвърди върнато решение за продажба на 9 имота
Публикувано 2016-11-22 09:55:40 от Темпо

Областният управител Гинче Караминова върна за ново обсъждане решение №278 на Общински съвет - Ракитово. Решението е взето на 25 октомври 2016 г., като за него са гласували всичките 14 съветници, присъствали на сесията. С него се обявяват за продажба чрез публично оповестен неприсъствен конкурс имоти - частна общинска собственост в местността “Въпите-Дъното” в землището на село Дорково.
Имотите са общо 9, чиято обща начална цена, определена от лицензиран оценител, е 271 100 лева: 232 100 лева за поземлените имоти и 39 000 лева за сградите.
Според Областната управа в имотите, които са предмет на продажбата, съществуват сгради, които са собственост на “БТК“ АД по силата на нотариален акт. В този случай процедурата изисква продажбата да се извърши от кмета на общината без търг или конкурс на собственика на законно построените в имота сгради.
Във връзка с върнатото решение Общински съвет - Ракитово заседава на 10 ноември. Всички присъстващи 9 съветници потвърдиха оспореното решение. В мотивите си кметът Костадин Холянов сочи, че Община Ракитово е собственик на посочените недвижими имоти. Направена е проверка относно собствеността, която е установила, че върху част от имотите има учредено право на строеж (ОПС). Собственикът на ОПС не е заявил искане за закупуване на процесния имот, а решението се предхожда от предложение по чл. 35, ал. 1 от ЗОС на кмета на общината. Собственикът на ОПС също може да участва в бъдещия конкурс, като реализира правата си. Тъй като липсва законова пречка да се извърши продажба на земя, в която има ОПС, заедно със построената сграда и при положение, че недвижимите имоти са включени в приетата годишна програма за управление и разпореждане с недвижими имоти - общинска собственост, то Община Ракитово ги обявява за продажба.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай