Велинград - online - МЗ ще ремонтира филиал “Спешна помощ”, няма да строи нова сграда 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

МЗ ще ремонтира филиал “Спешна помощ”, няма да строи нова сграда
Публикувано 2016-11-22 09:56:22 от Темпо

Министерството на здравеопазването се отказва от плановете си за построяване на нова сграда за филиала на “Спешна помощ” във Велинград. Предвидено бе бъдещата нова сграда да бъде в парцела на общинската болница “МБАЛ-Велинград”. През март 2016 г. Общинският съвет гласува на МЗ отстъпено право на строеж (ОПС) върху парцел от 1000 кв.м., а през октомври площта бе увеличена на 3500 кв.м. Предстои даденото ОПС да бъде прекратено, съобщи по време на извънредната сесия на 17 ноември зам.-кметът Светла Томова.

Управителят на “МБАЛ-Велинград” д-р Жеко Чешмеджиев каза, че са получили писмо от Министерството на здравеопазването, от което става ясно, че няма да се строят нови сгради за филиал “Спешна помощ” във Велинград. От министерството искат общината да им предостави за безвъзмездно управление за срок от 10 години помещения на първия и втория етаж в сградата на общинската болница с обща площ 1435 кв.м. На първия етаж става въпрос за помещенията, в които в момента работи филиалът за спешна помощ, а на втория етаж се искат изолатор, кабинет вътрешни болести и стаи гастро и ендокринология. В тези помещения МЗ ще направи спешен център по спечелен проект, финансиран по Оперативна програма “Региони в растеж”. От МЗ искат помещенията за безвъзмездно управление или като дарение от общината.
Съветниците гласуваха да преодставят помещенията на МЗ за безвъзмездно управление, при което тези части от сградата на болницата остават публична общинска собственост. МЗ ще може да излозва части от прилежащите терени за изграждане на козирка, навес за линейки, паркинг, рампа и ще може да извършва ремонти и подобрения за своя сметка.
На заседанието на 17 ноември местният парламент допълни свое решение от 29 септември 2016 г. С това решение община Велинград даде съгласие да придобие безвъзмездно правото на осбственост върху сградата на Диетичния стол в кв. Каменица. Сградата е в капитала на държавното акционерно дружество “СБР-НК” с принципал МЗ. Съветниците допълниха, че след придобиване на имота масивната сграда ще има ново предназначение - за социална и образователна дейност.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води