Велинград - online - Одобриха планове за важни пътища, общината ще търси финансиране 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, October 16
· Успехи на младата плувна смяна на ПК “Белмекен”
· Още една стъпка към бъдещето
Tuesday, October 09
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.10.18
· Общината ще се отоплява на пелети
· Кметът прави срещи в трите квартала
· ПРАВО НА ОТГОВОР: Полагаме максимални усилия за решаване на натрупаните проблеми
· Депутати от БСП представиха Визия за България
· Ремонтите за нова визия в Каменица – до Коледа
· Поръчката за нов скенер започва от начало
· В памет на героите от Балканската война
· След съдебно решение вписаха новото ръководство на НЧ “Отец Паисий-1893”
· Предизвикателството „Камино”
· ЦСОП – Велинград - една година по-късно
· Отсечените дървета заслужават втори шанс
· Малки обяви: 09.10.18
· Творческият сезон започна с награди
· Читалището – място за среща на пазители и традиции
· Обичам те, Велинград!
· ПГИТ “Ал. Константинов” стана училище-посланик на ЕП
· “Атлас” спечели пълен комплект медали за Купа “Велинград”

Одобриха планове за важни пътища, общината ще търси финансиране
Публикувано 2016-11-22 09:58:32 от Темпо

Общински съвет - Велинград проведе извънредна сесия на 17 ноември 2016 г., на която бяха взети поредица от решения за важни пътни отсечки.
Одобрен ПУП за бъдещия нов околовръстен път на Велинград
С пълно единодушие съветниците дадоха съгласие по изработения подробен устройствен план (ПУП) за новия околовръстен път на Велинград. Трасето е с обща дължина 17 километра и 200 метра, предвидено е пътят за бъде третокласна пътна мрежа с широчина 9 метра.
Планираният нов път започва от разклона за село Абланица на пътя Велинград - Сърница. Следва съществуващия път за Абланица и след това преминава по новопроектирано трасе през горски и селскостопански територии в землището на селата Абланица и Пашови. Пътят стига до разклона за село Аврамово, където прави връзка с пътя Аврамово - Рохлева - Бирково - Кръстава. Кметът Костадин Коев изтъкна, че създаването на нов околовръстен път е от изключително важно значение за намаляване на трафика на тежкотоварни камиони през Велинград. На ниво проектиране вече е свършена много работа и пътят е готов. Следващата голяма задача пред общината е да осигури финансиране.
Правят ПУП за път Кръстава - Грънчарица
Общинският съвет разреши изработване на подробен устройствен план (ПУП) за път Кръстава - Грънчарица. Пътят е горски фонд и искането за разрешение за избаротване на ПУП е от ДГС “Алабак” и ДГС “Чепино”. Новият път започва от разклона за село Кръстава на пътя Велинград - Сърница, следва съществуващия път до Кръстава през местност “Грънчарица”, докато достигне входа на селото. Общата дължина на новия път е 11 291 метра, като 4 630 от тях попадат в землището на Грашево, а останалите 6 661 метра са в землището на Кръстава. Широчината на пътното платно и сервитутът на пътя не са еднакви заради характера на терена. В най-тесните си части пътното платно е широко 3.50 метра, а в най-широките е 8 метра. Пътят върви успоредно на течението на реката, като са проектирани нови водостоци и реконструкция на съществуващите. Трасето засяга обща площ от 68,519 декара.
В голямата си част пътят е добре подготвен, има здрава трошена настилка, обясни кметът Костадин Коев. Той подчерта, че проектираният път ще спестява 25 километра и е от важно значение за жителите на Кръстава и района. От Министерството на земеделието са обещали съдействие за преминаването на трасето през горски фонд. И за този път Община Велинград ще трябва да търси варианти за финансиране.
Улична регулация и паркинг във вилна зона “Черновръх”
Улична регулация, детски площадки и паркинг са предвидени в подробния устройствен план за местността “Черновръх” (Каратепе), за чието разработване бе взето решение на сесията на 17 ноември 2016 г. Новият ПУП се изготвя във връзка с инвестиционното намерение на Община Велинград за промяна предназначението на горска територия в района на ДЛС “Чепино” и придобиване на собственост върху горски територии, върху които са реализирани улици за достъп до съществуващи вили в курортната местност. Проектирането е съобразено със съществуващия, но неодобрен регулационен план на вилна зона “Черновръх”. Предвидени са улици с ширина 8 метра и една с ширина 12 метра, 3 броя паркинги и една детска площадка. Трасето на улиците засяга територии държавна, общинска и частна собственост. С разработката на ПУП започва и процедура за промяна предназначението на земята от горски фонд, като общата засегната горска площ, която е частна държавна собственост, е 63,332 кв.м.
С отделно решение бъдещият околовръстен път, пътят Кръстава - Гранчарица, новите улици, детски площадки и паркинг в м. “Черновръх”, водоем “Нежовица” и два поземлени имота в местностите “Благовото” и “Голяма Мътница” с отреждане “за отглеждане на животни” бяха определени като обекти от първостепенно значение в Програмата за управление на имотите общинска собственост. Като обекти от първостепенно значение процедурите за тяхното преотреждане ще бъдат по-лесни и бързи.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай