Велинград - online - СУ “М. Драгинов“ ще обнови своята библиотека 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СУ “М. Драгинов“ ще обнови своята библиотека
Публикувано 2016-11-29 09:49:25 от Темпо

През месец септември СУ “Методий Драгинов” чрез училищното си настоятелство участва в конкурс по програма “Знания за успех”, която се реализира от Фондация “Работилница за граждански инициативи” и SAP Labs България.
Проектното предложение на училищното настоятелство към СУ “М. Драгинов”, което се нарича “Прочети книга - направи стъпка към успеха”, участва в надпреварата с 19 други кандидати и бе одобрен за финансова подкрепа в размер на 3000 лв.

В петото поредно издание на програмата, подкрепа получиха инициативи в областта на STEM - Science, Technology, Engineering and Mathematics. Фокусирайки се върху STEM образованието, програма “Знания за успех” цели: да насърчи интереса на учениците към науката и технологиите; да даде възможности за развитие на техните учители в областта на повишаване качеството на преподаване на различните STEM дисциплини; да предостави възможности за практическо приложение на придобитите знания и умения.
В рамките на този проект библиотеката на СУ “Методий Драгинов” ще бъде напълно обновена и ще предостави мотивираща и свежа атмосфера на учениците. Новозакупените книги и енциклопедии ще представят учебния материал по предметите физика, химия, биология, информационни технологии и математика по увлекателен, приятен и интересен начин. Учениците могат да ползват тази литература за своята самоподготовка, преподавателите ще я използват за по-атрактивно представяне на учебния материал. Книгите могат да служат и като нагледно средство в час, за да се превърнат сложните формули и закони в достъпна и дори лесна материя. По този начин, стимулирайки мисленето на учениците и въвличането им в интересни дейности, които представят сухия и скучен материал почти като магическо преживяване, ще се осъществи основната цел на проекта ни - стимулиране на желанието за учене и развитие.
“Знания за успех” се реализира от Фондация “Работилница за граждански инициативи” с финансовата подкрепа на SAP Labs България за пета поредна година. В четирите досегашни издания на програмата са подкрепени 35 училищни настоятелства да обновят училищните библиотеки и да създадат възможности за кариерно ориентиране и развитие на над 20 000 ученици между 14 и 18 години от цялата страна.
Програмата е носител на редица награди и отличия. През 2015 г. за програма “Знания за успех” Фондация “Работилница за граждански инициативи” и SAP Labs България получиха наградата на Български дарителски форум за най-успешно партньорство между бизнес и НПО. През 2014 г. програмата “Знания за успех” е отличена с годишната награда “Подкрепа за библиотеките” на Българската библиотечно-информационна асоциация. SAP Labs България е носител и на награда в категория “Социално отговорна кампания на годината” на Годишните награди на b2b Media за своите инициативи в областта на образованието, сред които е и програма “Знания за успех”.
СУ “Методий Драгинов”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай