Велинград - online - Най-добрите физици се състезаваха във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Най-добрите физици се състезаваха във Велинград
Публикувано 2016-11-29 09:52:46 от Темпо

От 25 до 27 ноември Велинград бе домакин на Есенното Национално състезание по физика, организирано от Министерството на образованието и науката. В него мериха знания ученици от цяла България, убедени в думите на Алберт Айнщайн “Физиката може да е теоретична, но удивлението от нея е истинско”.

Националното състезание беше открито вечерта на 25 ноември в НЧ “Отец Паисий-1893” с приветствия от официалните гости. Главният експерт по физика в МОН Ваня Русалова прочете поздравителен адрес от министъра в оставка Меглена Кунева с пожелание към младите физици да следват пътя на победителите в олимпиадите. Началникът на Регионалното управление на образованието Валентина Кайтазова благодари на МОН за доверието да изберат за домакини РУО - Пазарджик и Велинград. Зам.-кметът на Община Велинград Сергей Кичиков изрази увереността си, че с участниците в състезанието България ще бъде по-добра и успешна. Сред гостите бяха още председателят на Националната комисия за провеждане на състезанието проф. д-р ф.н. Мирослав Абрашев, директори на велинградските училища и учители по физика от страната.
Домакините от Велинград поднесоха програма, която намери и показа допирните точки между музиката, танците, песните и законите на физиката. Участваха музикална школа “Звънче”, ученици от СУ “Св.св. Кирил и Методий” играха хоро - танц, за който се смята, че съединява човека с космоса, а в центъра на танца на момичетата от ОУ “Неофит Рилски” беше нашата синя планета Земя. Мариам Маврова представи първия си музикален клип “Днес е денят”, Тодор Кършев демонстрира физика на човешкото тяло. Прозвуча космическа музика, записана от уредите на НАСА, място намериха и достиженията на най-известните български физици Петър Петров, Иван Ночев, Кръстьо Кръстев, Георги Наджаков и Асен Йорданов.
Самото състезание се проведе на 26 ноември, като домакин беше СУ “Васил Левски”. На 27 ноември в хотел “Камена” най-добрите физици на България за есента на 2016 г. получиха заслужени награди.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай