Велинград - online - Света земя в 50 фотографии 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Света земя в 50 фотографии
Публикувано 2016-11-29 10:03:48 от Темпо

“Палестина - светата земя” е изложбата от 50 фотографии, която бе открита в Художествената галерия във Велинград по време на официалната визита на Н.П. д-р Ахмед Мохамед Ал Мадбух - посланик на Държавата Палестина. Той припомни, че през 2009 г. в нашия град за първи път гостува изложба от Палестина, която показа сходството между българските и палестинските занаяти и орнаменти. Този път изложбата показва светите места в Палестина:
Eрусалим - люлката на трите монотеистични религии, църквите “Св. Рождество Христово” във Витлеем и “Св. Възкресение Христово” на Божи гроб, манастира “Св. Сава Освещени”, който е най-старото обитавано и днес монашеско средище, двореца на Омаядите в Йерихон, руската църква “Мария Магдалена” в Гетсиманската градина, джамията Ал-Акса, центъра на художествените занаяти Хеброн, където е открита гробницата на Авраам и много фотоси, разказващи за съвременния живот на палестинците. Част от изложбата са и фотоси, проследяващи политическата биография на основоположника на палестинската революция Ясер Арафат и неговите срещи със световни политически и духовни лидери.
Откривайки изложбата, посланик Ал Мадбух подчерта веротърпимостта на палестинския народ, чиято ръка продължава да е отворена за мир. “Ние не сме против евреите, а против окупацията и ви призоваваме да сте с нас”, каза посланикът. Изложбата “Палестина - светата земя” ще остане на втория етаж в Къщата на Цвета през целия месец декември.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай