Велинград - online - От Турция и Палестина предлагат побратимяване с Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

От Турция и Палестина предлагат побратимяване с Велинград
Публикувано 2016-11-29 10:06:00 от Темпо

През изминалата седмица Велинград получи две покани за побратимяване. Първата е от уникалния турския курорт Памуккале, световноизвестен с горещите си минерални извори, образували изключително красиви бели варовикови водопади и каскади. Памуккале е от най-младите общини в Турция, създадена само преди 3 месеца и с население от 360 000 жители.
На 22 ноември кметът на Община Велинград Костадин Коев се срещна с бившия консул на България в Одрин Пламен Теодосиев и Керим Юрк, собственик на медия в Одрин и представител на кмета на Памуккале Хюсеин Гюрлесин. По информация на общинския пресцентър гостите са представили идеята на г-н Гюрлесин за побратимяване на Велинград и Памуккале с цел бъдещо сътрудничество по съвместни проекти, културен и туристически обмен. Двата курорта се развиват в посока СПА туризъм и е логично това бъдещо споразумение да се случи в интерес на бизнеса и туристите. Нужна е повече информация за популяризирането на Велинград в Турция и това ще се случи с обмен на делегации и презентация на СПА столицата на Балканите.
На 25 ноември тримата зам.-кметове Светла Томова, Атанас Палигоров и Сергей Кичиков и председателят на Общинския съвет Бельо Мандраджиев проведоха среща с Н.П. д-р Ахмед Мохамед Ал Мадбух, който вече 8 години е извънреден и пълномощен посланик на Държавата Палестина в Република България и доайен на дипломатическия корпус. Гостът, който идва за пореден път в нашия град, бе посрещнат с хляб и сол и с изпълнение на мъжката фолклорна формация при НЧ “Васил Левски-1904”. След срещата палестинският посланик каза, че са провели ползотворен разговор за развитието на връзките с Велинград. Той подчерта, че би могло да бъде подписано споразумение за сътрудничество и побратимяване между Велинград и град от Палестина като реална крачка към по-тясно сътрудничество. България е известна туристическа дестинация, която привлича със своята много красива и зелена природа, а в Палестина основен е религиозният туризъм. Според посланика най-важното е миролюбието и веротърпимостта на българския народ, което е характерно и за палестинците.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай