Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 25.11.16 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости "ГЕРГЕВАНА"


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, November 13
· „Чепинец” загуби дербито, ще догонва”Чико-Бунара”
· Златни медали за малките гимнастички
· Футболният турнир на финалната права
· ФК “Левски” Ракитово избра ново ръководство
Wednesday, November 07
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 06.11.18
· Нова диригентска криза в духовия оркестър
· ОБРАТНА ВРЪЗКА: Отново за ДГС “Алабак” и липсата на дърва за огрев
· ВОДЕНО ОТ ОБЩНОСТИТЕ МЕСТНО РАЗВИТИЕ МИГ «БЕЛОВО, СЕПТЕМВРИ, ВЕЛИНГРАД»
· Политическата академия на Жени ГЕРБ заседава във Велинград
· Най-дългата улица в Костандово с нов асфалт
· Ремонтираха 7 км от пътя Сърница - Доспат
· КРИМИ ХРОНИКА 06.11.18
· Нови имена от Комисията по досиетата
· Почит към духовните водачи на България
· Открит урок по гражданско образование в президенствотото
· Празничен концерт и награди за юбиляри
· Никола Янев-Чоли получи грамоти за принос в културата
· 10 години Център за обществена подкрепа
· Малки обяви: 06.11.18
· ОДК почете деня на будителите

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 25.11.16
Публикувано 2016-11-29 10:09:29 от Темпо

АСФАЛТИРАНЕ Общинският съвет извърши поредните промени в програмата за капиталови разходи за 2016 г. Със 72 965 лева, осигурени целево от държавата, се увеличават средствата за неотложни ремонтни дейности - изкърпване и преасфалтиране на улици във Велинград. Така общата сума за асфалтиране в капиталовата програма за 2016 г. става 266 436 лева - 112 106 лева собствени средства и 154 330 лева целеви държавни средства. В програмата бяха преразпределени и 10 000 лева за закупуване на високопроходим джип за нуждите на община Велинград.


БЛАГОУСТРОЙСТВО Съветниците дадоха съгласие главният архитект да издаде разрешение за строеж за благоустройствени мероприятия - включване към водопровод и канализация, монтиране на чешма, поставяне на детски съоръжения, пейки, беседка, ограда и озеленяване в района на ул. “Васил Левски” във Велинград. Средствата са осигурени от държавното предприятие ПУДООС. Аналогични решения бяха гласувани за селата Алендарова и Горна Дъбева.

ЗЕМЯ Единодушно съветниците гласуваха за продажбата на поземлени имоти - частна общинска собственост в Стопански двор и местностите “Голямо блато” и “Бочва”. Началната тръжна цена е определената от лицензиран оценител: 1600 лева за имот от 0.160 дка в Стопанския двор, 29 750 лева за имот с площ 2.462 дка в “Голямо блато” и 2 993 лева за 0.286 дка в “Бочва”. Съветниците избраха процедура явен търг и определиха комисия за провеждането му. Отложена бе точката за продажба на два поземлени имота с площ по 1.367 дка в местността “Марина ливада”.

СТРОЕЖ Общината ще обяви търг за учредяване на право на строеж за срок от 10 години върху два имота с актове за частна общинска собственост от 22 ноември 2016 г. с отреждане за отглеждане на животни. За имота с площ 18 473 кв.м в местността “Голяма Мътница” началната цена е 34 831 лева, а за имота с площ 9000 кв.м в местността “Благовото” търгът стартира от 19 495 лева. С мотив за защита на особено важен обществен интерес, при който закъснението може да доведе до значителна или трудно поправима вреда, съветниците гласуваха решението с клауза за предварително изпълнение.

ИНСТАЛАЦИИ Гласувано бе решение Община Велинград в партньорство с Община Ракитово да кандидатства по комбинирана процедура за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и инсталации за предварително третиране на битовите отпадъци. Проектното предложение на двете съседни общини ще бъде подадено пред Оперативна програма “Околна среда 2014-2020”. С решението Община Велинград се задължава да не се присъединява към друго регионално сдружение за управление на отпадъците за срока за изпълнение на проекта и най-малко 5 години след неговото финансиране. Водеща община за изготвяне и подаване на проекта ще бъде Велинград.

ДОГОВОР С една година бе удължен договорът между Община Велинград и Плувен клуб “Чепинец” за срочно и безвъзмездно ползване на спортна база и съоръжения. Клубът ползва по предварително утвърждаван график закрития и откритите басейни, стопанисвани от общинското предприятие “СИП-ТИЦ”.

БОНБОНИ Ноемврийската сесия започна и завърши с шоколадови бонбони. Съветничката Екатерина Каферинова почерпи за именния си ден и получи като подарък от колегите си саксия със зелено растение. Съветниците от БСП почерпиха съветниците за победата на Румен Радев на президентските избори.

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Barocamera - Hyperbarica