Велинград - online - Съветниците дадоха срок до 10 декември за преговори с “Делектра” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Съветниците дадоха срок до 10 декември за преговори с “Делектра”
Публикувано 2016-11-29 10:10:48 от Темпо

Общински съвет - Велинград даде срок до 10 декември 2016 г. за доброволни преговори между общинската фирма “ВКТВ” и “Делектра” ЕООД с управител Георги Денков.
С предишно свое решение съветниците определиха комисия за водене на преговори с “Делектра”. С фирмата “ВКТВ” има подписан договор от 2014 г. за отвеждане на водни количества за производсто на ел. енергия чрез собствените МВЕЦ “Чукура”, МВЕЦ “Пещерата” и МВЕЦ “Лепеница”.
Сашка Целева, съветник от ГЕРБ, съобщи, че проведените до момента преговори не са довели до резултат по трите основни проблема: подмяна на проблемния водопровод между МВЕЦ-овете “Пещерата” и “Лепеница”, монтиране на кран и измервателни уреди за вода. Тя подчерта, че договорът между “ВКТВ” и “Делектра” трябва да се преработи основно. Съветникът от ЗНС Александър Даскалов апострофира, че след като “Делектра” не изпълнява задълженията си по договор и не е поставила измервателни уреди, то договорът трябва да бъде прекратен. “Не може една фирма да разиграва Велинград”, заяви Ал. Даскалов, припомняйки проблемите с водопродаването за Каменица през тази година. Никола Делиев от БСП изрази позиция, че договорът има правна сила и общината отново ще пие една студена вода, ако не постигне споразумение с фирмата. Радка Димитрова от “Бъдеще за община Велинград” попита дали “ВКТВ” е уведомявала по надлежния ред “Делектра” за графика за спиране на водата, защото без това фирмата може да осъди общинското дружество.
“Имаме нужните документи и затова предприемаме тази стъпка”, отговори врид управителят на “ВКТВ” Йордан Нанов. Той представи опис, от който е видно, че “ВКТВ” е получила по договора с “Делектра” 331 лева за 2014 г., 134 лева за 2015 г. и 459 лева за първите 4 месеца на 2016 г. В същото време за отстраняване на авариите по водопровода, който ползва “Делектра”, през 2016 г. “ВКТВ” е похарчила 4057 лева. За пореден път на 9 ноември служител на “Делектра” не е спазил заповедта на управителя на “ВКТВ” за спиране на водата поради голяма мътност, без съгласието на “ВКТВ” е пуснал водата и е причинил авария в пречиствателната станция. Според Й. Нанов договорът с “Делектра” е сключен при крайно неизгодни условия за “ВКТВ” и условията трябва да бъдат предоговорени.
Съветниците взеха решение за подписване на анекс към договора, с който да се уговори срок и начин за подмяна на проблемния тръбопровод и повредите да се отстраняват от “ВКТВ”, но за сметка на “Делектра”. В случай, че не се постигне съгласие, управителят на “ВКТВ” ще потърси правата на общинското дружество по съдебен ред.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай