Велинград - online - Общината кандидатства за ремонт на сондажа и нов водопровод “Власа” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината кандидатства за ремонт на сондажа и нов водопровод “Власа”
Публикувано 2016-11-29 10:11:39 от Темпо

На заседанието си на 23 ноември 2016 г. правителството прие промени, с които Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда следва да предостави на Националния доверителен екофонд сумата от 3,5 милиона лева за администриране на пилотна схема на инвестиционната програма “Минерални води“. Програмата ще финансира екологични общински проекти, водещи до оползотворяване на топлинната енергия на минералните води. Ще финансира и част от инвестициите, водещи до подобряване и повишаване на ефективното използване на ресурсите от минерални води.

На сесията на 25 ноември Общински съвет - Велинград даде съгласие общината да кандидатства по инвестиционната програма “Минерални води”. Общината е готова с две проектни предложения, като ще трябва да осигури със собствени средства 50% от общата стойност. Първото е за изграждане на нов водопровод за минерална вода “Власа” от сондажа на извора в кв. Каменица до сградата на Детска градина “Фантазия” в кв. Лъджене. Сумата за съфинансиране от страна на общината по този проект е 150 000 лева.
Второто проектно предложение е за ремонт и рехабилитация на самия сондаж “Власа”, за чието съфинансиране общината трябва да осигури 15 000 лева. С друго свое решение съветниците решиха да бъде извършен основен ремонт на водоизточник Сондаж № 4 “Власа”. От много години състоянието на сондажа е лошо, така че ремонтът отдавна е наложителен. Още повече, че получавайки от държавата за стопанисване находищата с минерални води “Каменица” и “Драгиново”, общината е задължена да поддържа водоизточниците в технически изправно състояние.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води