Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 29.11.16 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 29.11.16
Публикувано 2016-11-29 10:12:33 от Темпо

ЗИМА Община Велинград прекрати обществената поръчка за зимно поддържане на пътищата от общинската пътна мрежа през 2017 г. Конкурсната процедура трябваше да се проведе на 14 ноември, но заради пропуски в документацията общината ще обяви нова поръчка.


ЧЕСТВАНЕ На 2 декември (петък) от 18.30 часа Народно читалище “Отец Паисий-1893” ще чества 110 години театрална дейност. Ще видим премиерата на филма с режисьор Валентина Фиданова-Коларова, който проследява историята на театъра и театъра с уникални кадри и интервюта.

УЧИЛИЩА Министерският съвет утвърди средищните и защитените училища за учебната 2016/2017 г., за които държавата отделя допълнителни средства. На територията на община Велинград 5 училища имат статут едновременно на средищни и защитени: Абланица, Бирково, Грашево, Пашово, Кръстава, а училището в Света Петка е само средищно. Трите училища в съседната община Сърница (в Сърница, Медени поляни и Побит камък) са защитени, а това в общинския център е и средищно.

ДЕЛО Общински съвет - Велинград загуби още едно дело срещу гласуваните през февруари 2016 г. решения за отчуждаване на реституирани частни парцели за паркове. В Районен съд - Велинград “Мага Транс” ООД спечели делото за парцел с площ 2684 кв.м, за който общината предлага цена за отчуждаване в размер на 72 468 лева. Решението на съда, както и в предишните подобни дела, е, че Общинският съвет не е органът, който може да отчуждава земи, защото иззема компетентностите на кмета на общината. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

СТРАТЕГИЯ На 30 ноември в залата на Община Ракитово ще се проведе обществено обсъждане на Стратегията за воденото от общностите местно развитие, подготвена от Местната инициативна група “Терра Бесика - Батак и Ракитово”. Стратегията определя приоритетите, по които ще се разпределя очаквания финансов ресурс по Програмата за развитие на селските райони.

ОБСЪЖДАНЕ До 5 декември жителите на община Велинград могат да дадат мнения по три процедури: предложените от общината Програма за управление на качеството на атмосферния въздух и план за действие до 2019 г., Програма за управление на отпадъците до 2020 г. и инвестиционното предложение за подобрение на енергийната ефективност чрез ремонт на парното в Дневния център за деца и младежи с увреждания “Надежда” и Детска градина “Детски рай” в кв. Каменица. Възраженията си гражданите могат да подават до Община Велинград или РИОСВ - Пазарджик.

ЮБИЛЕИ През настоящата седмица предстои отбелязването на два юбилея. На 29 ноември Женският клуб на пенсионера в кв. Чепино ще празнува 45 години от своето създаване. В навечерието на 3 декември - международния ден на хората с увреждания велинградският клуб “Зорница” ще отбележи 25-тата си годишнина. Общото събрание на “Зорница” ще се проведе на 1 декември от 11.30 часа в голямата зала на общината.

АРМЪНИ Телевизионното предаване “Пътувай с БНТ 2” излъчи филм за армъните с участието на представители на общността от Ракитово, Дорково и Велинград. Във филма прозвучаха изпълнения на армънските групи “Кънтиклу ностру” и “Фантъна”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води