Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 29.11.16 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, October 16
· Успехи на младата плувна смяна на ПК “Белмекен”
· Още една стъпка към бъдещето
Tuesday, October 09
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.10.18
· Общината ще се отоплява на пелети
· Кметът прави срещи в трите квартала
· ПРАВО НА ОТГОВОР: Полагаме максимални усилия за решаване на натрупаните проблеми
· Депутати от БСП представиха Визия за България
· Ремонтите за нова визия в Каменица – до Коледа
· Поръчката за нов скенер започва от начало
· В памет на героите от Балканската война
· След съдебно решение вписаха новото ръководство на НЧ “Отец Паисий-1893”
· Предизвикателството „Камино”
· ЦСОП – Велинград - една година по-късно
· Отсечените дървета заслужават втори шанс
· Малки обяви: 09.10.18
· Творческият сезон започна с награди
· Читалището – място за среща на пазители и традиции
· Обичам те, Велинград!
· ПГИТ “Ал. Константинов” стана училище-посланик на ЕП
· “Атлас” спечели пълен комплект медали за Купа “Велинград”

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 29.11.16
Публикувано 2016-11-29 10:12:33 от Темпо

ЗИМА Община Велинград прекрати обществената поръчка за зимно поддържане на пътищата от общинската пътна мрежа през 2017 г. Конкурсната процедура трябваше да се проведе на 14 ноември, но заради пропуски в документацията общината ще обяви нова поръчка.


ЧЕСТВАНЕ На 2 декември (петък) от 18.30 часа Народно читалище “Отец Паисий-1893” ще чества 110 години театрална дейност. Ще видим премиерата на филма с режисьор Валентина Фиданова-Коларова, който проследява историята на театъра и театъра с уникални кадри и интервюта.

УЧИЛИЩА Министерският съвет утвърди средищните и защитените училища за учебната 2016/2017 г., за които държавата отделя допълнителни средства. На територията на община Велинград 5 училища имат статут едновременно на средищни и защитени: Абланица, Бирково, Грашево, Пашово, Кръстава, а училището в Света Петка е само средищно. Трите училища в съседната община Сърница (в Сърница, Медени поляни и Побит камък) са защитени, а това в общинския център е и средищно.

ДЕЛО Общински съвет - Велинград загуби още едно дело срещу гласуваните през февруари 2016 г. решения за отчуждаване на реституирани частни парцели за паркове. В Районен съд - Велинград “Мага Транс” ООД спечели делото за парцел с площ 2684 кв.м, за който общината предлага цена за отчуждаване в размер на 72 468 лева. Решението на съда, както и в предишните подобни дела, е, че Общинският съвет не е органът, който може да отчуждава земи, защото иззема компетентностите на кмета на общината. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

СТРАТЕГИЯ На 30 ноември в залата на Община Ракитово ще се проведе обществено обсъждане на Стратегията за воденото от общностите местно развитие, подготвена от Местната инициативна група “Терра Бесика - Батак и Ракитово”. Стратегията определя приоритетите, по които ще се разпределя очаквания финансов ресурс по Програмата за развитие на селските райони.

ОБСЪЖДАНЕ До 5 декември жителите на община Велинград могат да дадат мнения по три процедури: предложените от общината Програма за управление на качеството на атмосферния въздух и план за действие до 2019 г., Програма за управление на отпадъците до 2020 г. и инвестиционното предложение за подобрение на енергийната ефективност чрез ремонт на парното в Дневния център за деца и младежи с увреждания “Надежда” и Детска градина “Детски рай” в кв. Каменица. Възраженията си гражданите могат да подават до Община Велинград или РИОСВ - Пазарджик.

ЮБИЛЕИ През настоящата седмица предстои отбелязването на два юбилея. На 29 ноември Женският клуб на пенсионера в кв. Чепино ще празнува 45 години от своето създаване. В навечерието на 3 декември - международния ден на хората с увреждания велинградският клуб “Зорница” ще отбележи 25-тата си годишнина. Общото събрание на “Зорница” ще се проведе на 1 декември от 11.30 часа в голямата зала на общината.

АРМЪНИ Телевизионното предаване “Пътувай с БНТ 2” излъчи филм за армъните с участието на представители на общността от Ракитово, Дорково и Велинград. Във филма прозвучаха изпълнения на армънските групи “Кънтиклу ностру” и “Фантъна”.

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води