Велинград - online - Женският клуб на пенсионера в Чепино навърши 45 години 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Женският клуб на пенсионера в Чепино навърши 45 години
Публикувано 2016-12-06 09:10:53 от Темпо

Годината е 1971, когато няколко жени от кв. Чепино решават да създадат женски пенсионерски клуб. Идеята е на Зорка Апостолова и за учредяването на клуба се събират 8 жени, които избират свое ръководство, а първият председател е Вера Алексиева. През следващата година женският клуб се слива с вече съществуващия мъжки клуб на пенсионера в Чепино. Интересът към женската част на клуба е голяма и идва време, когато в него членуват 240 души.
Многобройни са изявите на активните и изобретателни жени, които наричат клуба свой втори дом и винаги с готовност се включват в програмите за всички празници, годишнини, рождени дни и чествания.
На 29 ноември 2016 г. в голямата препълнена зала на ОНЧ “Св.св. Кирил и Методий”-1905 се проведе празничен концерт, с който беше отбелязан 45-годишният юбилей от основаването на женския клуб на пенсионера. Водещият Иван Гергев прочете поздравителен адрес от кмета Костадин Коев, който по-късно дойде и лично поздрави жените за техния празник. Настоящият председател на клуба Незабравка Янакова в своя доклад разкри наситената дейност на жените през годините и тяхната отдаденост във всички дейности. Списъкът на извършеното е дълъг и многообразен – множество лекции и беседи по различни теми, празнуване на рождените дни в края на всеки месец, отбелязване на национални празници и годишнини от различни събития, на Великден, Гергьовден и Рождество Христово, екскурзии, срещи с членове на пенсионерски клубове от цялата страна. Всяка сбирка е повод за веселие с много песни, хора и поводи за радостни изживявания. От няколко години към женския клуб беше създадена фолклорна група “Чепинки” и група за стари градски песни. С цялостната си дейност клубът доказва, че има своето запазено място в обществения живот на кв. Чепино и на Велинград. Беше изразена голяма благодарност и признателност към спомоществователите през тези години, към всички членове на клуба от създаването му до сега за тяхната всеотдайност и на тези, които вече не са между нас.
Свои поздрави за празника поднесоха Екатерина Каферинова като общински съветник, но и като редови член на женския клуб, представители на пенсионерските клубове в кв. Каменица, в Ракитово, в Дорково, спортен клуб “Здраве и дълголетие”, от бившия председател Мария Халачева. Поздравителният концерт предложи изпълнения фолколорна група “Чепинки” към женския клуб, на Детския ансамбъл за народни песни и танци “Чепинче” и от всички групи и състави към Представителния фолклорен ансамбъл за народни песни и танци “Чепино”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води