Велинград - online - Когато човек тръгне към върха, той ще го стигне 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Когато човек тръгне към върха, той ще го стигне
Публикувано 2016-12-06 09:28:12 от Темпо

Мисля, че си струва да напомним на нашите съграждани - близки, познати, възрастни и връстници, че вече пет години в Средно училище “Св. св. Кирил и Методий” съществуват паралелки за интензивно изучаване на немски език. Моите съученици и аз сме от първия випуск. Няма да скрия, че доста се колебахме дали да предпочетем интензивния немски или интензивния английски. В края на краищата избрахме трудния път - 18 часа седмично немски през първата година и след това почти по равно английски и немски.
Ако попитате защо, отговорът ще бъде: защото две е повече от едно, много повече, особено в този мултикултурен свят, който променя изискванията към нашата интелигентност всеки ден.
Не беше лесно за никой - за учителите ни, за учениците в паралелките след нас, но най-вече на нас, първите. Който някога се е сблъсквал с резултатите от нашия труд, знае, че между онова, което постигат връстниците ни в езиковите гимназии и постигнатото от нас няма разлика.
Знам, че някой тук ще се усмихне на това твърдение и ще го намери за самоизтъкване. Но не е така. Многократно при нас идваха представители от немското посолство в София и от различни организации, бяхме поканени и участвахме във фестивал в Германия, в състезания и навсякъде чувахме само изненадани поздравления, възхищение от показаната комуникативност.
И ето ви и “черешката на тортата”: след като се явиха на изпит за получаване на немска диплома ДСД1, всички наши съученици от сегашния 11 клас я получиха. Имаше тържество за връчване на документите, имаше гордост и радост, защото да постигнеш такова нещо съвсем не е лесно. Ни най-малко, повярвайте ми.
Можем с леко и щастливо сърце да поздравим нашите приятели от втория випуск, защото ние, дванадесетокласниците, също се явихме на изпит за международно признат сертификат на Гьоте институт и се представихме отлично - така се изразиха изпитващите ни от комисията, които не скриха възхищението си. На 28 ноември 2016 г. и ние получихме сертификатите си.
И за да бъде пълна картината на нашите усилия и амбиции, ще допълня, че десетки момичета и момчета се готвят усилено за изпит по английски език - напреднало равнище. Сигурна съм, че ще празнуваме и тези сертификати.
А с два такива документа в джоба си за немски и английски език има защо да сме доволни от своите постижения, от своето образование. Благодарим на училището си, благодарим за разбирането и подкрепата на всички ръководители и учители и особено на учителките ни по немски език Василка Дамянова и Илияна Мичева. Те ни научиха и на нещо друго, а именно, че когато човек има дързостта да тръгне към върха, той ще го стигне.
Никол Балабанова, 12 б клас

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води