Велинград - online - Приютът за кучета се нуждае от спешна помощ за зимните месеци 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Приютът за кучета се нуждае от спешна помощ за зимните месеци
Публикувано 2016-12-06 09:39:35 от Темпо

“Всички се размекват по празници като Коледа, Нова Година, Великден и смятат за редно да дарят по някой лев от спестяванията си за нуждаещите се. Аз пък смятам това за откровено лицемерно и съм против. Защо ли? Защото нуждаещите се не изпадат в безизходица само по празниците, защото те гладуват през всеки един ден от годината. Относно грижата за бездомните животни има правителствени и неправителствени организации, които чакат да бъдат подпомогнати от съвестни хора.
Никога не забравяйте, че всеки мисли другия за изключение: "Какво като не помогна аз, ще го направи някой друг." Понякога друг няма... Помощта не означава непременно да осиновиш куче, но винаги можеш да занесеш чувалче с храна в местният приют, или да хвърлиш закуската си на безпризорния пес, скрил се от дъжда под козирката на някой жилищен блок. Липсата на съпричастност ни отнема всичко, което ни прави хора.”
Думите са на нашата съгражданка Лилия Николова, която ги изрича с надеждата да провокира велинградчани да помогнат на местния приют за кучета. Зимата вече дойде, а условията в приюта са тежки дори за бездомните кучета. Хората, които се грижат за тях, алармират, че в момента е нужна практична помощ. Подчертават, че не търсят и не приемат пари, а им е нужда суха храна или консерви, хранилки, трици или слама, къщички, с които да защитят кучетата в зимния студ. Нужни са още оградна мрежа, вериги, поводи.
Всеки, който иска да помогне, може да се свърже се във фейсбук с Лилия Николова и “Осинови куче - Велинград”. Организаторите на кампанията сами ще осигурят транспорт от адреса до приюта, за да улеснят дарителите.
А ако не искаме тази зима улиците на Велинград да са пълни с бездомни кучета, то нека освен да критикуваме, да направим усилието, което зависи от нас. Много хора могат да помогнат, дори със стари дюшеци, мрежи и други, а може би ще се намерят и фирми, които да сковат по няколко дървени къщички за кучета.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай