Велинград - online - Битка за снега и боклука 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, October 23
· Лошият терен не спря „Чепинец” във Ветрен
· Ученическите спортни игри започват с футбол
Tuesday, October 16
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 16.10.18
· Местни рецепти за болното здравеопазване
· Къде “потъва” река Луковица?
· Срещата на кмета в Чепино завърши с напрежение по темата “Клептуза”
· “МЕТАЛИКА СТРОЙ” ВЕЛИНГРАД- ЩЕ СЕ РАДВАМЕ ДА РАБОТИМ ЗА ВАС!
· Приключи асфалтирането на пътя до Чепинските бани
· Кой ще чисти зимните пътища през 2019 и 2020 г.
· СБУ гледа с оптимизъм към бюджета за 2019 г.
· КРИМИ ХРОНИКА 16.10.18
· Центърът за услуги в домашна среда в Ракитово получи оборудване
· Лайънс клуб продължава да помага
· Дарителска акция в ОУ “Христо Ботев”
· Човещината не идва само по празниците
· Герасим Георгиев-Геро и Валентин Танев гостуват с комедията “Швейк”
· Малки обяви: 16.10.18
· Поетична вечер в Чепино
· Гурбетът – спомени и песни през сълзи
· Творческо удовлетворение за ВГ “Велина”

Битка за снега и боклука
Публикувано 2016-12-06 09:42:55 от Темпо

Тази година първият сняг във Велинград съвпадна с нов етап от сагата между общината и сметопочистващата фирма “Еко Титан”. Общинският пресцентър разпространи информация под заглавие “Община Велинград почистена от снега!”, в която съобщи: “За разлика от миналата година, при появата на първият сняг за годината Община Велинград осъмна с почистени улици. Благодарение на усилията на ръководството на общината и личния ангажимент на кмета д-р Костадин Коев, тази година “зима не ни изненада”!
Ранната подготовка на общината за зимното почистване дадоха необходимите резултати... През нощта са положени 30 тона пясък и луга по обработените пътни мрежи. Почистени са приоритетните райони около предприятията, автогарата, жп гарата, болницата, поликлиниката, училищата, детските заведения и малките улици в отделните квартали на Велинград. От почистващата фирма уверяват, че почистването се осъществява по график.”
От прессъобщението обаче не ставаше ясно коя е почистващата фирма. Виждайки по улиците освен коли на “Еко Титан” и машини на друга фирма, много велинградчани се питаха: “Кой чисти Велинград?”
Потърсихме отговор от Община Велинград, но не получихме такъв до редакционното приключване на броя на 4 декември. По неофициална информация общината е подписала договор с пловдивската фирма “КМД” ЕООД. Тази фирма бе избрана през април 2016 г. в рамките на новата обществена поръчка за сметопочистване, озеленяване и зимно поддържане, обявена от общината по процедурата “договаряне без обявление”. До 4 декември 2016 г. включително на официалната страница на Агенцията по обществени поръчки не беше качена информация за възлагане на поръчката, така че темата остава отворена. Очакваме през настоящата седмица общината да излезе с официална информация и позиция, която “Темпо” своевременно ще отрази.
Своят позиция по случващото се изрази управителят на “Еко Титан” ЕООД във Велинград Кристиан Динев. В отворено писмо до гражданите той пише: “Фирма “Еко Титан” ЕООД продължава да изпълнява своите задължения относно сметоизвозване и зимно почистване на града, както е по Договор между Общината и фирмата. Наетата от кмета Коев друга фирма за снегопочистване е само за отделни части от главните улици, влизащи в републиканската пътна мрежа - от входа на града - автосервиз “Радиал” до изхода за с. Юндола и бул. “Съединение” - от кръстовището с ул. “Св.св. Кирил и Mетодий” до изхода за гр. Сърница. Всички други коментари из интернет сайтове не отговарят на истината. А тя е, че фирма “Еко Титан” продължава да чисти по Договор до 2019 г.”
А междувременно на 29 ноември община Велинград обяви отново спряната преди седмица обществена поръчка за избор на изпълнител за зимно поддържане и снегопочистване на общинската пътна мрежа и населени места в Община Велинград. Поръчката за първи път е за срок не от една, а от две календарни години и е на обща стойност 264 000 лева. Избрана е процедурата “публично състезание”, което е насрочено за 21 декември 2016 г.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води