Велинград - online - Битка за снега и боклука 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Битка за снега и боклука
Публикувано 2016-12-06 09:42:55 от Темпо

Тази година първият сняг във Велинград съвпадна с нов етап от сагата между общината и сметопочистващата фирма “Еко Титан”. Общинският пресцентър разпространи информация под заглавие “Община Велинград почистена от снега!”, в която съобщи: “За разлика от миналата година, при появата на първият сняг за годината Община Велинград осъмна с почистени улици. Благодарение на усилията на ръководството на общината и личния ангажимент на кмета д-р Костадин Коев, тази година “зима не ни изненада”!
Ранната подготовка на общината за зимното почистване дадоха необходимите резултати... През нощта са положени 30 тона пясък и луга по обработените пътни мрежи. Почистени са приоритетните райони около предприятията, автогарата, жп гарата, болницата, поликлиниката, училищата, детските заведения и малките улици в отделните квартали на Велинград. От почистващата фирма уверяват, че почистването се осъществява по график.”
От прессъобщението обаче не ставаше ясно коя е почистващата фирма. Виждайки по улиците освен коли на “Еко Титан” и машини на друга фирма, много велинградчани се питаха: “Кой чисти Велинград?”
Потърсихме отговор от Община Велинград, но не получихме такъв до редакционното приключване на броя на 4 декември. По неофициална информация общината е подписала договор с пловдивската фирма “КМД” ЕООД. Тази фирма бе избрана през април 2016 г. в рамките на новата обществена поръчка за сметопочистване, озеленяване и зимно поддържане, обявена от общината по процедурата “договаряне без обявление”. До 4 декември 2016 г. включително на официалната страница на Агенцията по обществени поръчки не беше качена информация за възлагане на поръчката, така че темата остава отворена. Очакваме през настоящата седмица общината да излезе с официална информация и позиция, която “Темпо” своевременно ще отрази.
Своят позиция по случващото се изрази управителят на “Еко Титан” ЕООД във Велинград Кристиан Динев. В отворено писмо до гражданите той пише: “Фирма “Еко Титан” ЕООД продължава да изпълнява своите задължения относно сметоизвозване и зимно почистване на града, както е по Договор между Общината и фирмата. Наетата от кмета Коев друга фирма за снегопочистване е само за отделни части от главните улици, влизащи в републиканската пътна мрежа - от входа на града - автосервиз “Радиал” до изхода за с. Юндола и бул. “Съединение” - от кръстовището с ул. “Св.св. Кирил и Mетодий” до изхода за гр. Сърница. Всички други коментари из интернет сайтове не отговарят на истината. А тя е, че фирма “Еко Титан” продължава да чисти по Договор до 2019 г.”
А междувременно на 29 ноември община Велинград обяви отново спряната преди седмица обществена поръчка за избор на изпълнител за зимно поддържане и снегопочистване на общинската пътна мрежа и населени места в Община Велинград. Поръчката за първи път е за срок не от една, а от две календарни години и е на обща стойност 264 000 лева. Избрана е процедурата “публично състезание”, което е насрочено за 21 декември 2016 г.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай