Велинград - online - Наши “звънчета” спечелиха 7 медала на фестивал в Рига 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Наши “звънчета” спечелиха 7 медала на фестивал в Рига
Публикувано 2016-12-13 09:40:07 от Темпо

В столицата на Латвия се проведе Международният музикален фестивал “Рига Симфони”. Той се организира от Общество “Европейски детски център за музика“ и Департамента по образование и култура на парламента на Рига. Конкурсът се провежда в няколко направления: Поп музика - световен хит; Академически вокал; Фолклорна песен; Джаз вокал, джазова импровизация; Авторска и оригинална песен; Песен на Маестро Раймонд Паулс в чест на 80-годишния юбилей на композитора.

За България официален представител на фестивала е Арт компания “Нови звезди“, която вече трета година организира предварителен подбор за участие. На финала не могат да попаднат случайни и неподготвени участници и конкуренцията е на много високо ниво.
През тази година представянето на българската делегация е изключително успешно: 12 български деца на възраст от 8 до 17 години от различни градове - Панагюрище, Пловдив, Велинград, Велико Търново, Плевен и София спечелиха 33 медала - 13 златни, 16 сребърни и 4 бронзови!
Още през първия ден тримата велинградсдки възпитаници на музикалната школа “Звънче” Никол Сачкова, Калина Деспотска и Венелин Каленов правят впечатляващо изпълнение на коледна песен в църквата “Свети Петър”, която има невероятна акустика. В рамките на фестивала се провеждат мастер класове и творчески срещи с продуценти и композитори, както и екскурзионна програма в старинна Рига. За вечерта на нациите българската група подготвя маса с традиционни български Коледни ястия и типично български сувенири. Наградите започват още тази вечер, като България печели първо място за най-добро представяне, българските деца получават много похвали за груповото изпълнение на песента “Нова година”.
С най-голямо нетърпение се очаква конкурсната програма, в която пред международно жури от всички държави участниците представят своите изпълнения. В конкурса нашите “звънчета” пеят авторски песни на децата, като две от тях звучат и на Гала концерта. Награждаването е в залата на кметството на град Рига, където велинградчани печелят общо 7 медала. Десетгодишната Калина Десподска завоюва 2 златни и 1 бронзов медал. Тринадесетгодишният Венелин Каленов печели 1 сребърен и 1 бронзов медал, а 14-годишната Николета Сачкова - 1 златен и 1 сребърен медал. Освен българските участници печелят и няколко специални награди, като покани за участие в международни фестивали в Италия, Русия и Израел.
От името на Община Велинград бе връчен специален подарък на кмета на Рига Янис Биркс, както и поздравителен адрес на организаторите на фестивала от кмета Костадин Коев.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай