Велинград - online - Центърът на Велинград в коледен вариант 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Центърът на Велинград в коледен вариант
Публикувано 2016-12-13 09:46:10 от Темпо

Вечерта на студентския празник 8 декември на централния велинградски площад “Николай Гяуров” общината организира тържественото запалване на светлините на коледната елха. Закупената преди година голяма изкуствена елха и пространството около нея бяха богато украсени. За украсата на курорта освен общината помогнаха и местни хотелиери, които се включиха със сумата 6000 лева.

Празничният концерт под наслов “Коледен дар” беше и благотворителен, като събраните средства са за лечението на 4-годишната Атидже Мехмедова Джихан. Водещите Юлиана Калъчева и Стефан Петров от театралното студио при ЦПЛР-ОДК поканиха на сцената най-специалния гост на вечерта - Дядо Коледа. Програмата откри Младежкият духов оркестър “Димитър Мечев”. За коледното настроение на публиката, която бе многобройна въпреки ниските температури, Мариам Маврова изпя “Аве Мария”, Хорът на малките при ЦПЛР-ОДК представи “Моите любими неща”, а “Звънче” изпълни класическата “Тиха нощ, свята нощ”. Рожденичката Дани Кирилова представи своето огнено шоу и получи от общината празнична торта.
“Нека светлината на празничното дърво огрее навсякъде - в сърцата, в домовете и в града ни!”, пожела в словото си кметът на Община Велинград Костадин Коев. Кметът награди с плакет ученика Иван Ганев от СУ “Св.св. Кирил и Методий”, който преди дни помогна на дете от Велинград, изпаднало в шок след глътване на езика.
Г-н Коев даде старт на тържественото броене, след което елхата грейна в цялата си красота. Финалът на концерта по традиция беше хорото, което поведоха танцьорите от Представителния фолклорен ансамбъл “Здравче-венче”.
Коледният дух завладя и пространството около елхата. За първа година общината закупи и постави 5 дървени къщички, които слагат началото на Коледен базар. По идея на Росица Рускова, директор на ПГД “Иван Вазов”, ученици от гимназията украсиха къщичките със зеленина, за която се погрижи ПГГС “Христо Ботев”. Очаква се ог 13 декември къщичките да отворят врати с празнични ястия, питиета и сувенири. Наемът за една къщичка за времето да 3 януари 2017 г. е 240 лева.
През настоящата седмица украсяването на Велинград ще продължи. Амбицията на общината е празнични светлини да засветят и в централната част на Каменица и Чепино, както и на входа на града откъм Пазарджик.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България