Велинград - online - Теснолинейката с нов и по-удобен график 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Теснолинейката с нов и по-удобен график
Публикувано 2016-12-13 09:49:00 от Темпо

От 00:00 часа 11 декември влезе в сила новият График за движение на влаковете на БДЖ за предстоящата 2017 година. Промените засягат и влаковете по теснолинейката Септември - Добринище.

От “Родопската теснолинейка” (групата млади хора, които работят за спасяване на линията) с радост съобщиха, че благодарение на увеличения пътникопоток през изминалата година, броят на влаковете по теснопътната линия се запазва и през 2017 година. Всички връзки от близо и далеч се запазват в новото разписание, дори вече ще има директна връзка до Свиленград с влак 16102. Повечето от влаковете по теснолинейката остават почти непроменени като разписание, като биват изместени само с по няколко минути по-рано или по-късно.
Изключение прави единствено влак 16107 “Рила“, който по новия график се измества един час по-рано и ще потегля от Септември в 15:50 часа, а не както досега - в 16:50 ч. По този начин вечерният влак ще стане максимално удобен след края на работния ден във Велинград от планинските села до Якоруда, защото ще заминава от гара Велинград в 17:33 ч.
Български държавни железници запазват правото си на промени в новия график, а на страницата на “Родопската теснолинейка” винаги можете да намерите най-актуалната информация за предстоящи и настъпили промени. Разписанието вече може да бъде открито и в онлайн пътеводителя на БДЖ.
През изминалата седмица се навършиха 71 години от откриването на последната отсечка от пътя на теснолинейката - тази от Банско до Добринище, която е пусната на 9 декември 1945 година. Рожденият ден съвпадна с голямото пътуване на студентите по случай празника 8 декември, който мнозина по традиция отпразнуваха във влака.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай