Велинград - online - В клуб “Зорница“ празниците започнаха 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В клуб “Зорница“ празниците започнаха
Публикувано 2016-12-20 10:44:19 от Темпо

Красиво и жизнерадостно беше традиционното предколедно празненство в клуба на инвалидите “Зорница” на 16 декември. Хубавото настроение преливаше, очакването за един запомнящ се ден, даващ тон на нагласата за предстоящите светли празници, беше пълно. Специалните хора тук бяха родените през декември клубни членове.
Куп благопожелания се изсипаха върху рождениците, всеки от тях получи персонален празничен лист от председателката на клуба и подаръци от участниците в празненството. Пожеланията на всички за идната година бяха събрани в символично писмо до Дядо Коледа, а доминиращото от тях е любовта и добротата, благородството, съпричастността и добротворството да са водещи в живота на хората. Нетрадиционна коледна викторина прикова вниманието и насочи не малко шоколадови яйца към остроумните и знаещите, а музикалните поздрави, изпълнени от певческата група на клуба, която съвсем скоро донесе поредната награда от регионален фестивал на хората с увреждания, повишиха неимоверно градуса на настроението. Единственото незапълнено място в тази топла, дишаща “дядова ръкавица” - пътеката за минаване, се зае от тропливо хорце.
Но не това беше най-същественото, а огромното вълнение, което завладя всички, след като изслушаха разказ за трудната съдба на едно още от дете приковано към леглото изключително велинградско момиче с изявени умствени възможности и с много мечти, членуващо в организацията на инвалидите от самото й създаване. Последва изумителна реакция. Съвсем спонтанно, само за минути бяха събрани от присъстващите 55 лева за коледен подарък на Ленчето (така се казва нашето момиче), а имаше и хора, които пожелаха да й посвещават част от свободното си време, за да помагат. Наситилата атмосферата доброта породи и друго предложение, направено от Здравка Златева - да се съберат нови и запазени дрехи за деца-инвалиди от социални домове. А само след няколко дни ръководството на “Зорница” ще посети 80 души от Велинград и Драгиново, членуващи в организацията, с тежки двигателни и усложнени заболявания, за да им поднесе коледни пакети и своите и на дарителите благопожелания.
Катя Славова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай