Велинград - online - Столетниците - най-старите професионални гимназии в България 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Столетниците - най-старите професионални гимназии в България
Публикувано 2016-12-20 10:46:15 от Темпо

На 2.12.2016 г. в зала 1 на СУ “Св.Климент Охридски” се проведе кръгла маса по проблемите на професионалното образование, на която присъства и директорът на Професионалната гимназия по горско стопанство “Христо Ботев” Велинград инж. Стефан Шулев. Повод за мероприятието бе финализирането на работата по проект “Столетниците или най-старите професионални гимназии в България - минало, настояще и бъдеще“, финансиран от Фонд “Научни изследвания” и спечелен от факултета по Професионално образование към Алма матер.
Лична покана за участие в проекта и принос за реализирането му има и ръководството на велинградската гимназия, която се нарежда сред 36-те професионални училища в България с дългогодишна история.
Като наследник на първото горско училище, открито през 1896 г. в м.Чамкория, Боровец, ние от ПГГС “Христо Ботев” поехме предизвикателството да разлистим архивите си и да се вгледаме в традициите си, за да споделим, за да ни чуят нас - първопроходците в сферата на горското стопанство. Инж. Шулев има възможността да представи в излязлата по проекта книга историята на училището, стратегията за бъдещо развитие в контекста на глобалните пазарни мрежи, както и нашето отношение към кариерното развитие на учениците ни през целия им живот.
Пред екипа, работил по проекта, директорът на нашата гимназия даде и специално интервю. В него инж. Шулев сподели лични спомени от своите ученически години в някогашния Техникум по горско стопанство, разказа за предизвикателствата да ръководиш училище във време на международна образователна интеграция и универсализация. Запитан за бъдещето на гимназията, инж. Шулев не скри истината, че днес професионалните гимназии у нас оцеляват при тежки условия и въпреки това намират пътища към сърцата на своите възпитаници, за да им предадат любовта към професията.
Събитието премина под надслов: “Историята е полезна не защото четем в нея миналото, а защото четем в нея бъдещето.” Проф. д-р Илиана Петкова - съставител на книгата и домакин, благодари лично на инж. Стефан Шулев и колегите за отделеното време, труд и ентусиазъм от раждането на идеята до нейното реализиране като проект.
На финала на кръглата маса всички се обединиха около мнението, че преди да правим реформи в каквато и да било сфера, е добре да познаваме ИСТОРИЯТА си!
ПГГС “Христо Ботев” Велинград

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай