Велинград - online - Асоциация “Сигурност” представи “Турският въпрос и ДС” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости "ГЕРГЕВАНА"


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, November 13
· „Чепинец” загуби дербито, ще догонва”Чико-Бунара”
· Златни медали за малките гимнастички
· Футболният турнир на финалната права
· ФК “Левски” Ракитово избра ново ръководство
Wednesday, November 07
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 06.11.18
· Нова диригентска криза в духовия оркестър
· ОБРАТНА ВРЪЗКА: Отново за ДГС “Алабак” и липсата на дърва за огрев
· ВОДЕНО ОТ ОБЩНОСТИТЕ МЕСТНО РАЗВИТИЕ МИГ «БЕЛОВО, СЕПТЕМВРИ, ВЕЛИНГРАД»
· Политическата академия на Жени ГЕРБ заседава във Велинград
· Най-дългата улица в Костандово с нов асфалт
· Ремонтираха 7 км от пътя Сърница - Доспат
· КРИМИ ХРОНИКА 06.11.18
· Нови имена от Комисията по досиетата
· Почит към духовните водачи на България
· Открит урок по гражданско образование в президенствотото
· Празничен концерт и награди за юбиляри
· Никола Янев-Чоли получи грамоти за принос в културата
· 10 години Център за обществена подкрепа
· Малки обяви: 06.11.18
· ОДК почете деня на будителите

Асоциация “Сигурност” представи “Турският въпрос и ДС”
Публикувано 2016-12-20 10:48:28 от Темпо

Книгата “Турският въпрос и ДС” на Любомир Шопов събра 16 декември 2016 г. в Художествената галерия във Велинград членове и активисти на местни патриотични организации. Събитието бе организирано от Национална асоциация “Сигурност”, чийто председател о.р. полковник Чавдар Петров разказа за целите на създаденото през 1995 г. гражданско непартийно сдружение. “Най-важната ни цел е да предадем любовта към родината на младите”, каза Чавдар Петров и подчерта, че членовете на асоциацията са специалисти по сигурността и са готови да предоставят на българските институции своя експертен потенциал.

Авторът Любомир Шопов сам представи своята книга. Той е дипломат от кариерата, кадрови офицер от външното разузнаване, ръководител на българската делегация при преговорите между НАТО и Варшавския договор във Виена, служил е в ракетни и вътрешни войски.
Л. Шопов се върна към 1985 г., когато заради започналата смяна на имената т.нар. “турски въпрос” става особено актуален в България. В книгата си той описва военни стъкновения на границата и планове на Турция за въздушен десант над Пловдив, въпреки които обаче България не допуска турска намеса по отношение на нашия държавен суверенитет. Според Л. Шопов след 1989 г. нашата държава е “клекнала” пред Турция заради безпринципната политика на политически лидери и заради това в момента няколко турски етнически партии балансират и насочват политическите процеси в България. Турция винаги се е стремила да създаде турска политическа партия в страната ни, това не се е случило в царско и социалистическо време, но е допуснато по време на демокрацията. “Правата и свободите са гарантирани с Конституцията и българските закони, става въпрос за привилегии и защита на една върхушка, която богатее на гърба на българския народ. Ахмед Доган вирее не заради личните си качества, а благодарение на предатеството и нагаждачеството на български политици”, продчерта авторът.
Любомир Шопов определи като “открит слугинаж към Турция и Ердоган” регистрирането на партия ДОСТ от страна на Народното събрание, Министерския съвет и Президентството. Той напомни, че България не е решила в свой интерес нито един от големите проблеми като тракийския въпрос - изселването на 260 000 прогонени и 6000 убити българи, чиито земи са заграбени и благодарение на тях Турция е европейска държава. Умишлено не се решава и изселническият въпрос, за да може изселниците да бъдат използвани за партийни интереси. Според автора решение трябва да се търси, но в рамките на закона, а българската Конституция забранява съществуването на партии на етническа основа.
По актуалния сега въпрос за мигрантите Любомир Шопов каза, че проблемът е създаден в резултат на аргесивната политика на САЩ в Близкия изток и с цел да се разклати ЕС. Неговата позиция е, че евроатлантизмът е параван на яростна борба за влияние между САЩ и ЕС. Въпросът е дали ЕС ще допусне отново ислямско нашествие в Европа, а пътят на България е да се бори с настъплението на неоосманизма, защото е на първа линия. Трябва да търсим отговорност от хората, които ни управляват, защото става въпрос за съществуването на България и за бъдещето на нашите деца, подчерта Любомир Шопов.
Срещата завърши с множество въпроси и благодарности към гостите от асоциация “Сигурност”.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Barocamera - Hyperbarica