Велинград - online - Празник в математическия свят 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Празник в математическия свят
Публикувано 2016-12-20 10:52:26 от Темпо

Преди Коледа обикновено ни канят на тържества, концерти и базари. В тези предпразнични дни поканата от г-жа Мария Арабова, учител по математика в СУ :Св. Климент Охридски” в Ракитово, беше за “Празник в математическия свят”. Така се нарича ръководеният от нея клуб по проект “Твоят час”.
В него из дебрите на точната наука бродят седмокласниците Николай Андонов, Дими Благоева, Сабинка Бошнова, Тонита Данаилова, Хриси Трендафилова, Айлин Дрикова, Ирина Кехайова, Спаяс Терзиев, Дарина Георгиева и Марияна Кушлова, които успяха да забавляват, затрудняват и обогатяват познанията в математическия свят на присъстващите в залата на училището - ръководството на училището, ученици от пети и шести клас, родители, учители и възпитатели.
Празникът протече с математическа точност. Освен портретите на известни математици и техните мисли за математиката Айлин запозна публиката с произхода на науката и първите учебници по математика в България. Дими и Хриси подложиха гостите на проверка на знанията чрез участие в решаване ан математическа игрословица. Естествено, за най-досетливите имаше награди - пособия за чертане. Най-напрегнатото състезание беше по решаване на задачи от 3 отбора: “Триъгълник” (Венцислав Наков и Мартин Янев), “Квадрат” (Йоана Добрева и Мариан Боснев) и “Трапец” (Мария Ангелова и Добромира Зарева) с участници от пети клас. Докато те смятаха, публиката взе участие в решаването на задачи от математическия фолклор. Забавляваха се и с математическия фокус “Познай ден от седмицата”. След приключване на състезанието журито в състав Ирина Кехайова, Спас Терзиев и Дарина Георгиева обявиха за победител отбор “Трапец”.
На всички участници бяха раздадени грамоти и подаръци. Г-жа Мария Арабова благодари на своите възпитаници и след състезанието сладко ги почерпи. А публиката остана с добро настроение, нови познания и удоволствие от срещата с един необикновен свят.
Невена Павлова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води