Велинград - online - Велинград и Сърница помагат на Хитрино 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинград и Сърница помагат на Хитрино
Публикувано 2016-12-20 11:07:38 от Темпо

След тежкият инцидент на 10 декември в село Хитрино, при който 7 човека загубиха живота си и над 25 къщи бяха срутени от взрив на пълна с газ влакова цистерна, в България започнаха редица инициативи в подкрепа на най-пострадалите.

Община Велинград започна кампанията за събиране на помощи за Хитрино. Кметът Костадин Коев призовава всички граждани, които имат възможност, да дарят топли дрехи, якета, палта, шапки, ръкавици, обувки, одеала, завивки, консерви, бутилирана вода, трайни и пакетирани храни. даренията се приемат в стая 8 в старата община. На входа на новата общинска сграда е поставена кутия за парични дарения, които ще бъдат изпратени в Хитрино.
На сесията на Общински съвет - Велинград на 15 декември от групата на БСП предложиха едноминутно мълчание в памет на загиналите, както и всеки съветник да дари 50 лева от месечното си възнаграждение. С мотив, че това е морален акт и всеки сам ще реши дали и колко пари да дари, не бе гласувано специално решение.
Хората в община Сърница също не останаха безучастни към трагедията в Хитрино. Общинската администрация обяви дарителска акция за картофи и само за един ден на 15 декември бяха събрани повече от 3 тона. Кметът Неби Бозов обясни, че са се свързали с кмета и зам.-кмета на село Хитрино и след проведените разговори е станало ясно, че хората в Хитрино ще имат най-голяма полза от картофи за предстоящата трудна зима. Общината в Хитрино има подходящо помещение за тяхното съхранение, а и сърнишките картофи издържат до пролетта. В Сърница събирането на картофи продължава, а общината ще осигури транспорт до Хитрино.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България