Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 15.12.16 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 15.12.16
Публикувано 2016-12-20 11:09:10 от Темпо

КУЛТУРЕН ДОМ Общинският съвет гласува информация за изпълнението на решенията за периода до 31 октомври 2016 г. На въпрос от съветника Никола Делиев какво става с решението от април за водене на преговори със собствениците на Културния дом кметът Костадин Коев отговори, че преговорите още не са приключили. Той каза, че на собственика е предложен общински терен, но все още не е ясно дали теренът ще обезпечи техните исканията.


ЦПЛР-ОДК Приет бе Правилник за дейността на Центъра за подкрепа на личностното развитие - Обединен детски комплекс, както вече е новото име на досегашния Общински детски комплекс. Центърът ще подкрепя интелектуалното, емоционално и физическо развитие на ученици от 6 до 19 годишна възраст.

ОТЧИСЛЕНИЯ 31 962 лева, които представляват натрупани отчисления по Закона за управление на отпадъците, ще бъдат разходвани за подготовка на документацията за кандидатстване на Община Велинград по комбинирана процедура за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и за предварително третиране на битови отпадъци. При одобрение на проекта средствата ще бъдат възстановени и преведени по сметка на РИОСВ - Пазарджик.

ДЪРВЕСИНА Съветниците утвърдиха тарифи, по които общината ще продаде добита дървесина от общински горски територии. Според част от съветниците цената от 24.60 лева за кубик от временен склад е по-висока, отколкото на горските стопанства. Други съветници защитиха цената като нормална. Общината е дала безвъзмездно дърва за огрев на детски градини и пенсионерски клубове, а от общинската болница е постъпила искане за закупуване на 500 кубика дърва за зимата.

ПУП Местният парламент даде съгласие за изготвения ПУП - план за застояване за стортно-тренировъчен комплекс на ул. “Найден Геров”, собственост на “Пролинк” ООД. Съветниците дадоха съгласие за ПУП за улична регулация, детски площадки и паркинг в местността “Черновръх” (кара тепе), както и за изготвения ПУП на пътя Аврамово - Рохлева - Биркова - Кръстава в участъка от Кръстава до местноста “Грънчарица”. С други решения Общинският съвет даде разрешение за изработване на парцеларни планове за трасе на водопроводи в местностите “Голяма Мътница” и “Благовото” за водоснабдяване на парцели за отглеждане на животни.
АСФАЛТИРАНЕ Представен бе отчет за извършени ремонти и асфалтиране на общински пътища и улици през летния сезон. Общо рехабилитираните улици са 3 735 кв. м на обща стойност 112 076 лева. В отчета е посочено, че сда извършени ремонтни дейности на улиците: “Цар Иван Асен II”, “Крупская”, “Бялата скала”, “Скриеница”, “Иван Ушев”, “Ангел Кънчев”, “Филип Главеев”, “Кирил Павлов”, “Бояджиев”, “Никола Ихтимански”, “Васил Левски”, “Никола Вапцаров”, “Христо Ясенов”, “Криволак”, “Чавдар войвода”, “Гео Милев”, “Ленища” (от бул. “Съединение” до Гранд хотел Велинград) и “Иван Бандаков”.

БЮДЖЕТ Общинският съвет прие промяна на бюджета на общината за 2016 г. Прието бе увеличение на приходната част с 1 508 763 лева и на разходната част с 1 570 332 лева.

ПОЧЕРПКА След края на последната сесия за 2016 г. кметът Костадин Коев покани съветниците на почерпка и разговор в малката зала на общината.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай