Велинград - online - Велинград е сред първите носители на Годишните награди в туризма 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинград е сред първите носители на Годишните награди в туризма
Публикувано 2017-01-03 12:10:49 от Темпо

В края на 2016 г. Министерството на туризма връчи наградите на победителите в първите Годишни награди в туризма. Над 300 гости се събраха на 19 декември във Военния клуб в София, за да поздравят най-добрите в 16-те категории. Церемонията бе открита от министъра на туризма Николина Ангелкова, която посочи като основна цел на бранша ръстът на приходите да е по-голям от ръста на туристите.

Организаторите на кампанията отчетоха, че на интернет платформата www.tourismawards.bg са регистрирани над 100 хиляди гласа за финалистите в 16-те категории. Преди финалното гласуване бяха подадени над 200 кандидатури от общини и неправителствения сектор.
Община Велинград се състезава в три категории и победи в една от тях. Ивелина Василева, министър на околната среда и водите, връчи на кмета Костадин Коев наградата за “Община на 2016 г. за балнео и СПА туризъм“. В тази категория участваха 4 общини, като след Велинград се наредиха Поморие, Сапарева баня и Гърмен.
Велинград участва и в категорията “Туристическа дестинация”, в която конкуренцията бе значително по-голяма. Наградата в тази категория спечелиха общините Шумен, Велики Преслав и Каспичан, обединени в една кандидатура “Корените на България”.
15 бяха финалистите в категорията “Духът на България”. Вотът в интернет постави на първо място националния фолклорен събор “Леденика” във Враца. 4.71% от вота спечели Голямото писане на великденски яйца от Чепинския край - кандидатура, подадена в конкурса от вестник “Темпо” като съорганизатор на събитието заедно с Община Велинград и Историческия музей. Благодарим на всички, които гласуваха! В същата категория Международният фестивал за автентичен фолклор в Дорково спечели 3.55% от гласовете, а килимарницата на “Хемус” ООД в Костандово събра 3.28% от гласовете.
Победителите в Годишните награди получиха оригинални статуетки, изработени от Димитър Германов. Те са във формата на българска роза и ще бъдет използвани и за следващите издания на конкурса.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България