Велинград - online - ТЕМПО КОМЕНТАР: Защо Плажа? Не само заради паважа! 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ТЕМПО КОМЕНТАР: Защо Плажа? Не само заради паважа!
Публикувано 2017-01-03 12:11:52 от Темпо

В първия брой на “Темпо” за 2017 г. предлагаме на нашите читатели календар, посветен на създаването на Минералния плаж във Велинград. То се е случило преди 80 години по идея на тогавашния кмет Йосиф Шнитер. Плажа не само направил паважа, както искали жителите и общината, а превърнал селищата от обединената община Чепино баня в модерна за времето си туристическа дестинация.

През 2007 г. Плажа навърши 70 години, но днешната СПА столица на България и на Балканите някак високомерно пропусна юбилея. Преди 10 години по своя инициатива вестник “Темпо” прикани велинградчани да отворят старите албуми и кутии със снимки на Плажа и да разкажат свързаните с тях истории. Интересните истории, които събрахме, можете да прочетете в архива на вестника - намерихме пощенската картичка с музиката на Ангел Герин, намерихме цял албум с автографи на участничките в конкурса “Царица на плажа”, намерихме снимки с първите служители, първите плувци, волейболисти, школи по плуване и скокове във вода от трамплин... Част от снимките, които хората ни донесоха и тогава бяха публикувани за първи път, днес сме събрали в календара. До тях са и няколко снимки от архива на Исторически музей - Велинград.
С този ретро календар искаме не само да почетем историята на Плажа, която е част от историята на туризма, спорта и културата на Велинград. Искаме да провокираме всички, от които зависи, този път да не пропускаме 80-годишнината на първия минерален басейн - всяка СПА столицата може само да се гордее с такава история. И това е най-малкото, което Велинград дължи на Плажа! А за останалото имаме цяла година, за да говорим, пишем и работим.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола