Велинград - online - “Бъдеще за община Велинград” предлагат промяна в правилника 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Бъдеще за община Велинград” предлагат промяна в правилника
Публикувано 2017-01-03 12:12:37 от Темпо

Пламен мавров, председател на групата съветници от Местна коалиция “Бъдеще за община Велинград”, внесе предложение за промяна в правилника на Общинския съвет. Четиримата съветници от групата предлагат да отпадне високият праг от най-малко четирима общински съветници, които имат право да образуват представителна група.
Тази разпоредба в настоящия правилник оставя 5 политически партии и коалиции в местния парламент без самостоятелни представителни групи: БСП има 3 съветници, а Народен съюз, Социалдемократическа партия, коалициите “Заедно за Велинград” и “Патриоти” по двама. Представителни групи имат само ГЕРБ с 10 съветници, ДПС и “Бъдеще за община Велинград” с по четирима.
В предложението за промяна се подчертава, че липсата на представителна група възпрепятства участието на тези политически сили в Бюрото за оперативно ръководство към Общинския съвет, което е постоянен консултативен орган и приема дневния ред за всички сесии. Ограничено е и правото на съветниците от тези листи да изразяват свои становища, декларации, обръщения и други по време на заседанията на Общинския съвет. Според “Бъдеще за община Велинград” изменението на текстовете в правилника ще доведе до по-голяма прозрачност, плурализъм и информираност при взимането на управленски решения.
Предложението на “Бъдеще за община Велинград” е група да могат да сформират двама общински съветници, което би осигурило представителност на всички партии и коалиции в Общинския съвет. В момента тече 30-дневният срок за становища по предложението, а крайното решение ще бъде гласувано на следващото заседание на съветниците.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола