Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 03.01.17 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 03.01.17
Публикувано 2017-01-03 12:22:45 от Темпо

ЧИСТОТА В края на 2016 г. пловдивската фирма “КМД” пое сметопочистването и снегопочистването във Велинград, след като кметът Костадин Коев е подписал договора по обществената поръчка на 25 ноември 2016 г. Велинградчани разчитат на по-добро почистване през новата година, след като част от СПА столицата посрещна Коледа с препълнени кошове за боклук.


ВОДИ Девет общини, между които и Велинград, са подали проектни документи за финансиране по пилотната програма на МОСВ за развитие на минералните извори на тяхна територия. Кандидатстват още Минерални бани, Полски Тръмбеш, Сапарева баня, Панагюрище, Бургас, Разлог, Берковица и Септември. Велинград е представил проект за водопровод “Власа”, а от МОСВ обявиха, че оценят предложенията до края на януари. Проектите, за които държавата отпуска общо 3.5 милиона лева, трябва да бъдат реализирани до края на 2017 г. Ако Велинград бъде одобрен, МОСВ ще осигури до 50% от нужната сума, а общината ще трябва да дофинансира проекта.

ПОРЪЧКИ В края на 2016 г. Община Ракитово обяви обществена поръчка за реконструкция на част от водопроводната мрежа на ул. “Христо Ботев” в Костандово. Това е трети етап от ремонта, който е с прогнозна стойност 299 000 лева, осигурени от МС на 2 ноември 2016 г. Публичното състезание е насрочено за 13 януари 2017 г. Община Сърница също обяви обществена поръчка за ремонт на улици на обща стойност 326 250 лева, като средствата са от държавния бюджет. И в Сърница са избрали продецурата “публично състезание”, което ще се проведе на 17 януари 2016 г.

АВТОБУС Нов училищен автобус получи от Министерство на образованието и науката община Ракитово. Бусът с 16 места е “Ситроен Джъмпър” и е предоставен безвъзмездно за превоз на деца и ученици от Ракитово, Костандово и Дорково. Общината години наред е кандидатствала за училищен автобус, но искането бе удовлетворено чак в края на 2016 г.

ДЕПО Кметът на Община Ракитово Kостадин Холянов обяви инвестиционно предложение за изготвяне на работен проект за закриване и рекултивация на общинското депо за твърди битови отпадъци. Заинтересованите лица могат да дадат предложения и становища в законовия срок.

ЙОРДАНОВДЕН На големия християнски празник Богоявление - 6 януари, ритуалът по хвърлянето на кръста ще бъде извършен на три места във Велинград: на езерото Клептуза в Чепино, на Минералния плаж в Лъджене и на плаж “Терма” в Каменица. По традиция ритуалът започва около 11 часа.

ХРАНА Хотел “Рич” спази традицията и на втория ден на Коледа и тази година проведе акция за раздаване на топла храна, за да няма гладни на празника.

ПРИЮТ В църквата “Успение Богородично” в кв. Лъджене продължава събирането на трайни пакетирани хранителни продукти за приюта за сираци на отец Иван в Нови хан. Акцията ще приключи на 10 януари, след което събраните дарения ще бъдат закарани в Нови хан.

От редакцията: Този брой на “Темпо” е отпечатан на 30.12.2016 г.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води