Велинград - online - Читалищната библиотека обединява различни етноси 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Читалищната библиотека обединява различни етноси
Публикувано 2017-01-10 11:02:16 от Темпо

На 20 декември в библиотека на НЧ “Будилник-1898” в Ракитово завърши и третата дейност по проекта "Единни в различията си", спечелен от библиотеката в партньорство със СУ "Св. Климент Охридски" и осъществен с финансовата подкрепа на фондация "Глобални библиотеки-България". Проектът "Единни в различията си" има за цел да утвърди ролята на читалищната библиотека като обединителен център на различните етноси в Ракитово и като свързваща институция между дома и училището.

Всички участници от 1 до 8 клас на средното училище бяха поканени на Коледно тържество в камерната зала на читалище "Будилник". Най-активните от тях получиха специален подарък от торбата на Дядо Коледа. Допълнителни подаръци получиха и умничетата, отговорили на въпросите, зададени от Снежанка за Дядо Коледа, за Коледа, за Нова година и за кукерите. Всички присъстващи се подсладиха с шоколад, раздаден от Снежанка, с пожелание за весели празници и успешна Нова година.
Освен за завладялото ни коледно настроение с малките и по-големите ни помощници си поговорихме и за ромската Нова Година. Интересно за всички бе да научат легендите за Св. Василий и Св. Георги - спасители и застъпници на ромите пред Господ. Вниманието на децата бе привлечено и от другата тема, по която беседвахме - обичая на кукерите. Преди да завършим тържеството с лакомства чухме и коледни пожелания, стихотворения и песни, изпълнени от самите ученици.
Победителките в първото състезание "Най-впечатляващо представяне на роман" са: Мария Андонова - 1. място, Айлин Дрикова - 2. място, Мартина Синапова - 3. място, Ангелина Кривонозова и Дими Благоева - 4. място. За осъществяването на тази дейност библиотеката закупи 52 нови романа за тийнейджъри. Ученичките изготвиха чудесни презентации по тях.
Във втората дейност Коледна работилница "Уча и творя" се включиха повече от 50 деца. Те в продължение на 1 месец и половина идваха всеки ден в библиотека и творяха коледни украси. Бяха изработени над 180 играчки от хартия, които бяха изложени във витрината в центъра на града ни. Част от играчките бяха подарени на учениците от ПУ "Д-р Петър Берон" и децата от Дневния център за деца с увреждания "Св. Стилян".
В третата дейност: конкурс за есе на тема "Моята Коледа" наградени бяха: Лиляна Пелева - 1. място, Гергана Благоева - 2. място, Христина Гагова - 3. място. Специалната награда за най-емоционално представяне на празника получи Михаела Митева. Награда получи и Василена Зайкова за стихотворението си "Коледна звезда".
Щастливите усмивки на лицата на учениците и веселото им настроение през тези три месеца: октомври, ноември и декември, говори за успешно сближаване на етническите общности чрез съвместно творчество в мултикултурна среда, различна от учебната - читалищната библиотека!
Анна Митева, библиотекар

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай