Велинград - online - ВУИ - Ракитово спечели вицешампионска титла в “Арена Армеец” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ВУИ - Ракитово спечели вицешампионска титла в “Арена Армеец”
Публикувано 2017-01-10 11:05:33 от Темпо

11 ученици от Възпитателното училище-интернат “Ангел Узунов” в Ракитово участвата в 26-ия Национален коледен турнир за деца, лишени от родителски грижи. Турнирът се проведе в зала “Арена Армеец” в София и включваше състезания в 6 спорта: таекуондо, лека атлетика, баскетбол 3х3, тенис на маса, бадминтон и минифутбол 5+1. През 2016 г. състезанията са особено оспорвани, защото участват повече от 400 момчета и момичета на възраст от 12 до 18 години от 32 институции.

Традиционно най-силният спорт за момчетата от ВУИ “А. Узунов” е тенис на маса и в зала “Арена Армеец” те са фаворити, като отлично се представят Мартин Шахънски и Сали Смаилов. На бадминтон преди финалите отпада шампион от зоновия турнир в Благоевград Мехмед Пуров. Атанас Илиев е втори в серията си по лека атлетика (1000 метра гладко бягане), но не стига до финал. На баскетбол 3х3 отборът, съставен от Синан Басриев, Габриел Мичев и Дамян Гоцев губи от най-добрите тук - сборен отбор на SOS селища (Велико Търново, Трявна и Габрово).
Изненадата на това състезание е отборът по минифутбол 5+1, в който са включени: Валери Стефанов (вратар), Васил Козаров, Мартин Шахънски, Николай Цветанов, Сали Смаилов и Атанас Илиев. Те побеждават последователно отборите на Брацигово и Пловдив и се стига до решаващ финал с Доганово, при който резултатът в редовното време пак е 2:2 и ракитовските ученици бият с дузпи до 5:4.
В резултат от натрупването на точки по всички дисциплини ВУИ - Ракитово е обявено за комплексен вицешампион след сборния отбор на SOS селищата (Велико Търново, Трявна и Габрово). Радостта от победата е споделена с официалните гости на турнира, сред които европейските шампионки по бокс Деница Елисеева и Станимира Петрова, Белчо Горанов - генерален секретар на БОК, Валентин Заяков - съветник на министъра на младежта и спорта и др.
Според учителя Михаил Попчев за бъдещето на спорта във ВУИ важна е идеята, която споделя на дадената пресконференция след състезанието организаторът на турнира Анатоли Илиев - председател на Сдружение “Българска федерация за деца лишени от родителски грижи” (БФДЛРГ). Г-н Илиев кани центрове, домове и училища да създадат и регистрират клубове по места към БФДЛРГ, като федерацията се ангажира да подпомогне организационно и финансово процеса по регистрацията. След това те ще могат да кандидатстват с проекти и да търсят финансиране за решаване на своите проблеми.
Свилен Топчиев и Михаил Попчев

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води