Велинград - online - В Сърница определиха таксите за битови отпадъци 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В Сърница определиха таксите за битови отпадъци
Публикувано 2017-01-10 11:12:51 от Темпо

На сесия на 28 декември 2016 г. Общински съвет - Сърница определи размера на таксата за жилищни имоти на гражданите и предприятия. На територията на град Сърница таксата ще бъде 6 промила върху данъчната оценка на застроените недвижими имоти и 0.6 промила за незастроени имоти (в регулация и извън регулация).
От общата сума 3 промила са за събиране, включително разделно, на битовите отпадъци и транспортирането им до депата или други инсталации и съоръжения за третирането им, осигуряване на съдове за съхраняване на битови отпадъци – контейнери, кофи и др. 2 промила са за проучване, проектиране, изграждане, поддържане, експлоатация, закриване и мониторинг на депата за битови отпадъци или други инсталации или съоръжения за обезвреждане, рециклиране и оползотворяване на битови отпадъци и 1 промила за поддържане чистота на териториите за обществено ползване. 6 промила е и таксата за нежилищни имоти на граждани в Сърница.
Размерът на таксата за жилищни и нежилищни имоти на граждани, находящи се територията на селата Медени поляни и Побит камък се определя на 8 промила върху данъчната оценка на застроените недвижими имоти и 0.6 промила за незастроени имоти в регулация и извън регулация.
За нежилищни имоти на предприятия таксата е 8,5 промила върху по-високата между отчетната стойност и данъчната оценка на застроените недвижими имоти в регулация, 5 промила за застроени имоти извън регулация и 0.6 промила за незастроени имоти в регулация и извън регулация.
Съветниците взеха и решение община Сърница да кандидатства по Оперативна програма “Околна среда 2014-2020 г.” с проект за комбинирана процедура за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на инсталации за предварително третиране на битови отпадъци.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай