Велинград - online - Първият за годината сняг - тест за новата фирма по чистотата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Първият за годината сняг - тест за новата фирма по чистотата
Публикувано 2017-01-10 11:23:01 от Темпо

Първият сняг през новата 2017 г. заваля на 5 януари и на Йордановден Велинград осъмна с около 20 сантиметра снежна покривка. Не се сбъднаха поредните дежурни прогнози, че ни чака зимен апокалипсис, които обаче удариха туристическия бранш. Хотелиери съобщиха, че част от направените резервации са били отменени заради внушаваните страхове за много сняг, рекорден студ и непроходими пътища.

Първият януарски сняг беше и първата проверка как новоизбраната от кмета Костадин Коев пловдивска фирма “КМД” с управител Славчо Лупов ще се справи с почистването на Велинград. Общинският пресцентър съобщи, че 7 снегопочистващи и опесъчаващи машини на “КМД” са работили без прекъсване през цялата нощ на 5 срещу 6 януари. Почистването и полагането на сол и пясък е започнало в самото начало на снеговалежа, а не както е по указания при наличието на 4 см снежна покривка на пътното платно. Първо са почистени приоритетни райони около предприятия, детски градини, училища, болнични заведения, автогарата и ЖП гарата, извършено е и ръчно почистване около спирките на градския транспорт и тротоарите. Общината отчете, че са положени над 200 тона пясък и сол и напомни, че всички собственици, наематели и ползватели на жилищни и търговски сгради, офиси и гаражи са длъжни да почистват прилежащите им площи.
Велинградчани дават различни оценки по темата как е почистен града. Най-недоволни са живеещите на някои от малките улички, които отново трябваше сами да се справят със снега. За удобство на туристите пътищата до голяма част от хотелите бяха почистени. Без сериозни проблеми беше и движението по дефилето към Варвара, което своевременно бе почистено от снега. Отворени за движение при зимни условия бяха и пътищата в община Велинград. Най-проблемен се оказа участъкът Кръстава - Аврамово заради авария на снегопочистващата машина, както и пътищата до Чолакова и Бозьова. Нямаше населени места без електричество, съобщиха от “ЕВН”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола