Велинград - online - Кална баня не работи заради разрушена канализационна шахта 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Кална баня не работи заради разрушена канализационна шахта
Публикувано 2017-01-10 11:25:15 от Темпо

От 24 декември 2016 г. общинската Кална баня принудително спря да работи. Причината е затрупана шахта от канализацията на банята.
Управителят на общинското предприятие “СИП и ТИЦ” Борис Станудин съобщи, че незабавно е уведомил за проблема в общинското дружество “ВКТВ” ЕООД, които са изпратили авариен екип в първия работен ден след Коледа.
По информация на управителя на “ВКТВ” Йордан Нанов при извършената проверка е установено, че ревизионната шахта на обект “Кална баня" е разрушена и освен това е прекъсната и отходната тръба, която минава през частни имоти. За проверката е съставен протокол. Установено, че Фидел Беев лично е управлявал трактора, с който са извършени разрушенията, вследствие на които банята не може да функционира. При проверката той е заплашвал служителите на “ВКТВ” и другите присъстващи лица. Собственикът на имота Красимир Беев е заявил, че няма нищо общо с разрушаването, не е знаел за действията на брат си и е готов да съдейства за поправянето на щетите и възстановяването на съоръжението, преминаващо пред неговия имот.
За да може Кална баня да заработи, трябва да се вземат спешни мерки за изграждане на нова канализационна мрежа с дължина около 300 метра. В момента тече оценка на щетите и изготвяне на необходимата документация за повторно изграждане на разрушените съоръжения.
“Възстановителните работи се затрудняват и от лошото време, но ще направим всичко възможно за извършване на ремонта и пускането на банята, щом времето позволява. Решени сме да търсим отговорност от извършителя по граждански ред, както и да сезираме правораздавателните органи.”, каза за “Темпо” г-н Йордан Нанов.
Той напомни, че през месец август Фидел Беев разруши лично друг канализационен колектор, преминаващ до негов имот в квартал Каменица, като нанесе значителни щети на дружеството и остави жителите на част от квартала без вода. Тогава се наложи подмяна на 180 метра от тръбите на разрушения колектор.
Управителят на “СИП-ТИЦ” Борис Станудин също увери, че ще бъде направено всичко възможно, за да може Кална баня да бъде отворена в най-кратки срокове.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води