Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 10.01.17 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 10.01.17
Публикувано 2017-01-10 11:49:48 от Темпо

СЪД Трета поредна година Районен съд - Велинград започва без титулярен административен ръководител. Висшият съдебен съвет съобщи, че отново няма желаещи за участие в обявения седми по ред конкурс. Постът е вакантен от 2014 г., когато изтече мандатът на съдия Веселин Петричев.


РАБОТА 479 работгни места ще бъдат разкрити в област Пазарджик с финансово подпомагане от Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. Петте дирекции “Бюро по труда” ще разпределят между работодатели около 4 милиона лева. Едната от програмите е за обучение и заетост на регистрирани безработни младежи до 29 години, а другата е за безработни от 29 до 64 години.

ДЕЛА Сдружение “Български правозащитен алианс” е подало нови жалби срещу текстове в наредби на общините Велинград и Ракитово. В Административен съд - Пазарджик е образуване дело срещу чл. 66 от Наредбата за общинските пътища на община Велинград, който определя глоби за нарушения. Сдружението оспорва текст от същата наредба на община Ракитово, както и направени изменения в Наредбата за местни данъци и такси. Съдебните дела ще се гледат през януари.

ДОСТАВКИ Сърница е сред общините, на които държавата ще отпусне парични средства за покриване на транспортните разходи при доставка на хляб и основни хранителни продукти до отдалечени и трудно достъпни населени места. Сумата е 582 лева за цялата година и подпомага транспорта на храни до Горелска махала и Шаренци в района на село Медени поляни.

ПТИЧИ ГРИП В Пазарджик е открито огнище на птичи грип и Областна епизоотична комисия е разпоредила мерки за ограничаване на разпространението на заболяването по птиците. Определени са зони за наблюдение на територията на общините Пазарджик и Пещера. Кметовете на всички общини трябва да представят списъци с всички места за отглеждане на птици на тяхната територия.

ГОДИШНИНА На 8 януари се навършиха 139 години от посрещането на първите руски освободители в Чепинското корито през зимата на 1878 г. На мястото, където каменчани са посрещнали руските войници на Бабинден, е построена чешмата-паметник пред Сярна баня.

ТОТО Велинградският плувец Георги Сейменов, възпитаник на ПК “Белмекен”, взе участие в телевизионното предаване на Българския спортен тотализатор на 5 януари. В национлен ефир той разказа за успехите си в плуването и водното спасяване, за работата си като треньор на деца и за ползата от спорта.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води