Велинград - online - Кога и Велинград ще отбележи Световния ден на снега? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Кога и Велинград ще отбележи Световния ден на снега?
Публикувано 2017-01-17 09:51:08 от Темпо

Световният ден на снега 16 януари бе отбелязан със 478 събития в 42 държави. За шеста поредна година това се случи и в редица градове и курорти в България. Инициативата е на Международната федерация по ски - ФИС и се подкрепя от Българска федерация Ски. Тя има за основна цел да изведе навън сред природата, на снега и ски пистите децата на възраст между 4 и 14 години заедно с техните семейства.
Това е ден, изпълнен със забавления, различни приключения и състезания на сняг, които гарантират здравословна почивка през свободното време и шанс хората да се наслаждават на снега. В Банско организираха игри и бой със снежни топки, на Боровец Петър Попангелов стана форлойфер в състезание за деца, а Планинската спасителна служба по забавен начин показа правила за безопасност, на Витоша имаше зимно спускане с велосипеди и конкурси за снежни фигури, костюми, най-голяма снежна топка и още куп интересни преживявания за участниците.
За съжаление, Велинград не е бил и тази година също не беше сред местата, които празнуват Световния ден на снега. Имаме дадености и потенциал: паркове в града и поляни в планината, която го заобикаля, чудесни места в зимния курорт Юндола и на Куртово, а тази зима и много, много сняг... Имаме традиции: местна ски школа, треньори и ветерани, които с радост биха се включили с уроци или демонстрации. Имаме предизвикателство: ако Велинград наистина иска да бъде целогодишен национален и мeждународен курорт, то трябва да хвърля много сили, за да осигурява занимания за своите гости и извън СПА центровете и заведенията. А да не забраваме и основната цел на Световния ден на снега - да покаже на децата как снегът може да носи радост, удоволствие и забавление. Велинградските деца, които имат толкова малко интересни възможности за прекарване на ваканциите и свободното време, наистина заслужават един подобен снежен празник!
Какво нямаме, за да го направим? Можем много да говорим и критикуваме колко недостатъчна и занемарена е базата за ски-спортове - да, това е печалната истина. Но при добро желание организацията на поне един празничен ден на снега не е “мисия невъзможна”! Ще е хубаво догодина общината да сложи началото.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води