Велинград - online - “Велинград волей” спечели проект и домакинство на Скаут лигата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, October 02
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 02.10.18
· „Синята зона не ни е читава“
· Каменчани все по-гневни заради водата
· Ново обществено обсъждане ще решава бъдещето на Клептуза
· ПРЯКА РЕЧ: Спрете срамното решение за Клептуза
· Според министъра на земеделието няма нарушения в защитена местност “Клептуза”
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.09.18
· Жалба по лято и още нещо
· Не на тормоза и агресията в училище
· Туризмът има нужда от кадри, кадрите имат нужда от подкрепа
· Малки обяви: 02.10.18
· А родителите не дойдоха
· ПРЯКА РЕЧ: Неспазени ангажименти
· „Песента ни свързва“
· Когато водното спасяване е призвание
· На 6 октомври стартира планинският полумаратон Ремово-Блатца-Ракитово
· Обновен салон в Деня на спорта
· „Чепинец” не успя да победи у дома
Tuesday, September 25
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 25.09.18
· Нови идеи за Клептуза: парк с водни атракции и без търговия

“Велинград волей” спечели проект и домакинство на Скаут лигата
Публикувано 2017-01-17 09:54:15 от Темпо

2017 година започна с две отлични новини за водения от Димитър Санкев Волейболен клуб “Велинград Волей”.
Първата е, че велинградският клуб е единственият в област Пазарджик, който спечели проект по Програмата “Спорт за децата в свободното време”. Министерството на младежта и спорта отпуска общо 1 043 500 лева за финансиране на одобрените проекти в 65 населени места в цялата страна.
Програмата ще предостави възможност на над 8 000 деца да се включат в безплатни спортни занимания по 36 вида спорт под ръководството на 364 квалифицирани спортни специалисти. ВК “Велинград волей” получава финансиране от 5 800 лева, като периодът на спортните занимания ще бъде от 1 март до 30 август 2017 година.
Треньорът Димитър Санкев разказа за читателите на “Темпо”, че в 6-годишната си история волейболният клуб печели за четвърти път средства по Програма “Спорт за децата в свободното време”. Това помага повече деца да се занимават с любимата игра волейбол, а цифрите са красноречиви: през 2016 г. във ВК “Велинград волей” във възрастовата група до 10 години тренират 12 момичета и 13 момчета, до 12 години - 12 момичета, при юношите младша възраст - 13, а в старшата възраст - 15 състезатели. Всички те участват в състезания, а над 100 деца тренират по график в залата на СУ “Васил Левски”.
Волейболът има традиции във Велинград и интересът не е само сред децата. Клубът има лиценз към Българската федерация по волейбол и отбор, който се състезава в А националната волейболна група “Мъже”. Отборът изигра своята първа домакинска среща в края на 2016 г. в спортната зала в Костандово. Следващото домакинство ще бъде във Велинград - всички люботели на волейбола ще могат да подкрепят нашия отбор на 11 февруари в салона на СУ “Васил Левски”.
Но преди това за ВК “Велинград Волей” предстои много работа и голяма отговорност. За първи път клубът ще бъде домакин на кръг от Скаут лигата по волейбол. Скаут лигата е нова инициатива на Българската федерация по волейбол и генералния спонсор кооперация “Развитие”. Тя стартира през 2016 г. с турнири само за момичета и бързо набра скорост благодарение на огромния интерес от страна на волейболните клубове. Състезанията са важно “сверяване на часовника” между клубовете от цялата страна и дават възможност за изява на младите таланти. Момичетата на ВК “Велинград Волей” участваха в първия сезон на Скаут лигата, като изиграха мачове в Пазарджик и Смолян. След положителните отзиви от първия сезон, сега в Скаут лигата се включват и отбори момчета. През настоящия сезон ще се състезават деца на възраст до 13-14 години - общо около 1500 деца в 36 отбора при момичетата и 36 при момчетата. Те са разпределени по шест във всеки от шестте региона и ще играят в десет града. Победителите ще се класират за финали, а отделно ще бъде сформиран и втори състав с най-талантливите деца от отпадналите отбори.
ВК “Велинград Волей” ще бъде домакин на кръг от турнира на момичетата, в който ще участват 5 отбора. Срещите ще се играят на 27, 28 и 29 януари 2017 година в спортната зала на Средно училище “Васил Левски”. Треньорът Димитър Санкев подчертава, че огромна помощ за спечелване на престижното домакинство и за тежката организация на състезанието е оказал кметът на общината Костадин Коев, на когото клубът благодари. “Това е грандиозно състезание, което се надяваме да промени облика на волейбола във Велинград, да популяризира нашия спорт и да повиши имиджа на града. Иска ни се хората да разберат, че се случва нещо хубаво и за децата, и за града”, казва Димитър Санкев. Неговите надежди са да се намерят и местни фирми, които да подпомагат финансово клуба, отборите и подобни мащабни спортни прояви, защото не може спортът да е отговорност само на общината и на треньорите. “Аз не получавам пари, правя го за децата. Бил съм в спортно училище, бил съм национален състезател и тази топка просто я обичам”, допълва треньорът. Той подчертава, че от 27 до 29 януари ВК “Велинград Волей” ще има нужда и от своя седми играч - вярна и ентусиазирана публика в залата на СУ “Васил Левски”. Нека наистина да подкрепим клуба и отбора в този толкова важен за тях турнир!
А след приключване на тридневните мачове на момичетата във Велинград, момчетата на ВК “Велинград Волей” също ще запишат своето първо участие в Скаут лигата. Техните състезания ще бъдат от 1 до 3 февурари, а градът домакин все още не е обявен.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай