Велинград - online - Три общински сгради и гимназия ще бъдат санирани с европейски пари 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Три общински сгради и гимназия ще бъдат санирани с европейски пари
Публикувано 2017-01-17 10:25:48 от Темпо

В първите дни на 2017 година кметът на община Велинград Костадин Коев подписа договори за внедряване на мерки за енергийна ефективност в 3 знакови общински сгради и Професионалната гимназия по горско стопанство “Христо Ботев”.
На 3 януари бе подписан договор по проекта за старата и новата сграда на Общинска администрация - Велинград, финансиран по Оперативна програма “Региони в растеж”.
Общата стойност на проекта е 2 334 572 лева, от които 42 696 лева е собствен принос. Размерът на безвъзмездна финансова помощ е 2 291 876 лева, от които финансирането от ЕС е 1 948 095,28 лева, а националното финансиране е 343 781,52 лева. Общата цел е повишаване на енергийната ефективност и достигне най-малко клас на енергопотребление “С“ в административните сгради на общината. наред с това ще бъде осигурена достъпна архитектурна среда, включително хора с увреждания. Очаква се понижаване на разходите за електрическа енергия и текуща поддръжка на сградите и осигуряване на по-добри условия за работещите и посетителите. Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца.
Същия ден кметът К. Коев подписа и договор за внедряване на мерки за енергийна ефективност в общинската сграда на ул. “Хан Аспарух” № 16. В сградата се помещават редица държавни институции като Районната прокуратура, Дирекция “Социално подпомагане” и др. Проектът също е финансиран по Оперативна програма “ Региони в растеж” и е на стойност 933 471 лева, от които 16 720 лева е собственият принос на общината. Размерът на безвъзмездна финансова помощ е 916 750 лева: финансирането от ЕС е 779 238 лева, а националното финансиране е 137 512 лева.
На 12 януари 2017 г. бе подписан договор и за проекта, по който ще бъдат въведени мерки за енергийна ефективност - саниране, подмяна на парната инсталация и други в сградата на Професионалната гимназия по горско стопанство “Христо Ботев”. Гимназията вече е със статут на общинско училище, така че договорът бе подписан от кмета Костадин Коев. Общата стойност на проекта е около 1.3 милиона лева, като включва и изграждане на физкултурен салон.
Срокът за изпълнение на проектите е 24 месеца, така че в края на 2018 г. ремонтните и строителни дейности трябва да са приключили.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай