Велинград - online - Ракитовският кмет ориса бабинчетата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ракитовският кмет ориса бабинчетата
Публикувано 2017-01-24 09:56:41 от Темпо

Кметът на община Ракитово Костадин Холянов ориса на 21 януари бебетата, родени през 2016 г. Тържеството събра в камерната зала на НЧ “Будилник-1898” майки, баби, бащи и дядовци. Бебе на 2017 г. е Неда Христова Попчева, която се появи на бял свят на 1 януари 2017 г. в болница “Селена” в Пловдив. Малката Неда получи поздравления и подарък лично от кмета К. Холянов, който символично даде име на всяко от новородените бабинчета и им нарече какви ще станат като пораснат. Инженер, лекар, летец, журналист, балерина, певица, учителка, медицинска сестра, лекарка и други важни и отговорни професии пожела на най-малките жители ракитовският кмет.

През 2016 г. в Ракитово са се родили 98 деца, в Костандово 38 и 23 в Дорково. Да продължат да се раждат деца в нашия град и община, да се пази традицията и да уважаваме акушерките и бабите, които помагат на майките да се радват на рожбите си, отправи поздрав към събралите се в читалището кметът К. Холянов. Гинекологът д-р Иван Костадинов също пожела здраве и късмет на майките и бабите по случай празника. На сцената бе направено и обредно поливане на д-р Костадинов, на акушерката и бабата, а всички бабинчета получиха подаръци.
Гости на тържеството бяха председателят на Общинския съвет Нина Димова и зам.-кметът Димитър Топалов. В музикалната програма за празника взе участие Гергана Благоева с ръководител Никола Янев, която изпълни народни песни. Поздрав към всички баби бе поднесен и от децата от Детска вокална група “Дъга“ към НЧ “Будилник-1898” с ръководител Стоян Арабов. Жените от Клуба на пенсионера в Ракитово под ръководството на Никола Янев също поздравиха присъстващите на Бабинден с фолклорни изпълнения. По традиция, въпреки минусовите януарски температури, след тържеството на площада пред читалището се изви народно хоро за здраве и благополучие.
Пресцентър на Община Ракитово

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България