Велинград - online - МОСВ ще съфинансира новия водопровод “Власа” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

МОСВ ще съфинансира новия водопровод “Власа”
Публикувано 2017-01-31 09:48:09 от Темпо

9 общини ще получат общо 5 850 000 лева по националната инвестиционна програма “Минерални води” на Министерството на околната среда и водите. Одобрени са проектите на кандидатствалите по пилотната схема Разлог, Полски Тръмбеш, Велинград, Бургас, Сапарева баня, Септември, Панагюрище, Минерални бани и Берковица. Те ще изпълняват проекти за реконструкция на съществуващи и изграждане на нови водопроводи, помпени станции, събирателни резервоари, изграждане на санитарно-охранителни зони.
Общинските идеи са за развитие на обекти за спорт, отдих, лечение и рехабилитация, изграждане на басейни, атракциони и отопление на сгради, като се оползотворява ресурсът от минерални води на тяхна територия. Държавата осигурява безвъзмездно финансиране за половината от стойността на проектите. Останалите 50 процента общините трябва да осигурят чрез собствени или заемни средства. При ползването на кредит Националният доверителен еко фонд покрива лихвите по него.
Община Велинград кандидатства с две проектни предложения, които ще получат съфинансиране от МОСВ. Ще бъде изграден нов водопровод за минерална вода “Власа” от сондажа на извора в кв. Каменица до сградата на Детска градина “Фантазия” в кв. Лъджене. Сумата за съфинансиране от страна на общината по този проект е 150 000 лева. Вторият одобрен проект е за ремонт и реконструкция на надземната част на самия сондаж “Власа” - подмяна на водопровод, спирателна арматура и фасонни части в парцела, отреден за охранителна зона. За съфинансиране общината трябва да осигури 15 000 лева, реши Общинският съвет през ноември 2016 г. Средствата за съфинансиране ще бъдат осигурени от капиталовата програма на община Велинград за 2017 г.
Изграждането на нов водопровод за минерална вода “Власа” е от голямо значение за общината, която стопанисва находището с минерални води “Каменица”. Загубите на минерална вода от течове и аварии в момента по данни на общината са над 30%, а основната причина е остарялата водопреносна мрежа. С направата на нов водопровод “Власа” общината се надява тези загуби да бъдат намалени, както и авариите, заради които често се налага разкопаване на уличната мрежа. Новият водопровод би помогнал да се осигури постоянен дебит за чешмите за общо водоползване, а водоснабдяването на хотелите и плажовете да бъде редовно и без спиране.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола