Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.01.17 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.01.17
Публикувано 2017-01-31 09:51:28 от Темпо

ИЗТЕГЛЕНИ От дневния ред на редовната сесия на 26 януари бяха изтеглени две от точките, предизвикали най-голям предварителен интерес. От “Бъдеще за община Велинград” изтеглиха предложението си за промяна в правилника на местния парламент, която даваше възможност и малките партии да образуват представителна група и да участват в заседанията на Оперативното бюро. Кметът Костадин Коев изтегли точката за обявяване на конкурс за управител на общинската фирма “ВКТВ”, на която бе вносител. В залата дойдоха доста от служителите на “ВКТВ”, но в крайна сметка предложението се оказа оттеглено. Вносителите не съобщиха мотиви за изтеглянето на проектите за решения.


ОТЧЕТИ Приети бяха отчет за дейността на Общинския съвет през второто полугодие на 2016 г., изготвен от председателя Бельо Мандраджиев, отчет за 2016 г. на Програмата за управление на общината на кмета Костадин Коев, както и годишните отчети на няколко от кметовете на кметства. Управителите на общинските дружества “МБАЛ-Велинград” и “ВКТВ” представиха отчети за четвъртото тримесечие на 2016 г.

МИГ Съветниците упълномощиха кмета К. Коев да подпише Запис на заповед в полза на Държавен фонд “Земеделие” за сумата от 162 500 лева. Средствата обезпечават 100% от авансовото плащане по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на Местната инициативна група “Белово, Септември, Велинград”.

СОБСТВЕНОСТ Приета бе Програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за 2017 г. Прогнозните приходи по програмата са: 250 000 лева от наеми на общински обекти и терени, 150 000 лева от продажби на общинска земя и сгради, 60 000 лева от наеми на общински земи и 4 110 лева от концесии. Програмата е отворена и може да бъде променяна през цялата календарна година.

ВОДОПРОВОДИ По молба на “Александър и синове” ЕООД бе обдобрен ПУП - план схема за трасе на нов подземен водопровод за минерална вода. Трасето е с дължина 3 661 метра, като ще започва от КЕИ Сярна баня в кв. Каменица и ще достига до местността “Санаториума” в кв. Лъджене. Съветниците удовлетвориха и молбата на “Пролинк” ООД за схема за трасе на нов подземен водопровод с дължина 178 метра за обект Спортно-тренировъчен комплекс на ул. “Найден Геров”.

ЧИТАЛИЩЕ Народно читалище “Светлина-1952” в Света Петка получи безвъзмездно право на ползване на 2 помещения в сградата на кметството. Помещенията са отредени за културна и обществена дейност, а договорът с читалището е за срок от 10 години.

ТРУД Приети бяха отчет за 2016 и програма за 2017 г. за полагане на общественополезен труд от лица, които са на месечно социално подпомагане в община Велинград. През 2016 г. в програмата са били заети 960 трайно безработни, от които 460 във Велинград и 500 в отделните кметства. Те са полагали общественополезен труд 14 дни в месеца на 4-часов работен ден.

ТАКСИТА Съветниците измениха решение от юни 2016 г. за определянето на таксиметровата стоянка на площад “Македония” в кв. Чепино. Стоянката ще бъде с 5 места за таксита, всяко с размери 3 метра.
Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България