Велинград - online - Съветниците приеха “бюджет на съществуването” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Съветниците приеха “бюджет на съществуването”
Публикувано 2017-01-31 09:53:35 от Темпо

Бюджетът на Община Велинград за 2017 г. бе приет единодушно от местния парламент на 26 януари. Съветникът Венко Бозев го нарече “бюджет на съществуването на Община Велинград” заради големите задължения към доставчици. Той призна, че е трудно през такъв бюджет Общинският съвет да провежда политики, но трябва да се обърне по-сериозно мнинание на демографския срив, който вече се чувства и в нашата община. В духа на предизборното говорене на БСП Венко Бозев предложи Постоянната комисия по социални дейности да направи анализ на данните за раждаемостта и да предложи решения за нейното повишаване.
Даден бе пример с други общини, които заделят доста средства в тази посока. Според В. Бозев нашата община също би могла да отделя по 500 лева за новородено дете. Идеята откъде да се вземат такива средства дойде от колегата му Георги Янчев. Той предложи заложените в бюджета приходи от туристически данък в размер на 525 000 лева да бъдат завишени на 600 000 лева, което е реално с оглед на откритите нови хотели. Това е перо, от което общината може да получава повече средства и да ги влага в демографски мерки, каза общинският председател на БСП.
Предложението му срещна отпор от съветниците, защото туристическият данък е целеви и събраните по това перо средства не могат да се ползват за други цели. Екатерина Каферинова настоя, че грижата за повишаване на раждаемостта е на държавата, а Общинският съвет е по-добре да помисли за нуждата от детски градини и подобряване на условията в тях. Според нея за първи път се гласува реален бюджет, вместо познатата стара практика на изкуствено завишаване на приходите и обещания, които след това не се изпълняват.
Бюджетът е реален за състоянието, до което е доведена общината от предишното управление, подчерта съветникът от ГЕРБ Георги Мяшков. Ако оздравителните финансови мерки доведат до увеличение на приходите, то Общинскиуят съвет ще може да актуализира бюджет 2017. “Стига да имаме живата пара в джоба, ще я разпределим допълнително”, каза и кметът Костадин Коев.
В крайна сметка предложеното завишаване на приходите от туристически данък бе подкрепено само от БСП. Съветниците бяха единодушни в гласуването на поредицата от бюджетни решения. За първи път без дебати в залата бе приета и капиталовата програма за 2017 г. Предварителната работа, свършена в комисиите и натрупаният опит си казаха думата и този път не бяха загубени часове в разпределянето на сумите според политическите сметки на отделните групи. Макар и като “бюджет на съществуването”, финансовата рамка на община Велинград за настоящата година бе приета от съветниците с аплодисменти.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води