Велинград - online - Подписка ще брани общински имоти и минерални води 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Подписка ще брани общински имоти и минерални води
Публикувано 2017-01-31 09:57:21 от Темпо

Инициативният комитет “Да поработим за Велинград” начело със София Ключкова започна събиране на гражданска подписка. Декларацията (пълния текст публикуваме отделно) бе прочетена в началото на заседанието на Общинския съвет на 26 януари 2017 г.

Подписката изразява несъгласие с отнемането чрез възбрана на общинския Дом за стари хора “Ела” във връзка с неплатени задължения на общината към “Еко Титан”. Настоява се компетентните държавни органи да извършат проверки, ревизии и одити и да предприемат действия за наказване на виновните за натрупаните в предишния мандат общински дългове.
Чрез същата подписка гражданите настояват, че е отнето правото на ползване на минералната вода от чешмите и искат защита на равните права при ползването на дадените от Бога минерални води. Настоява се Общинският съвет отново да обяви мораториум върху раздаването на минералните води до приемането на цялостна стратегия за тяхното ползване не само в частен, а и в обществен интерес.
Темпо

ПОДПИСКА в защита на гражданските интереси
Ние, гражданите на Велинград, чрез ИК “Да поработим за Велинград” изразяваме несъгласие с:
1. Отнемане чрез възбрана от частен съдебен изпълнител на сградата на старчески дом, собственост на Община Велинград, за покриване на задължения по договор със сметопочистваща фирма “Еко Титан” в размер над 8 млн. лева, допуснати при управлението на кмета Иван Лебанов 2009 - 2015 г.
2. Протестираме за отнетото ни право да ползваме минерална вода от чешмите, които наброяваха над 70 броя, а сега са единици в квартал, както и за непрекъснатото спиране на минералната вода в баните и своеволия, допускани от собственици - ползватели на минерална вода, оставащи ненаказани.
Грубо е нарушен чл. 19 от Конституцията на Република България за равни права на гражданите в държавата:
- да имаме чиста околна среда, за което си плащаме!
- за имаме равни права при ползване на дадената ни от Бог минерална вода.
- да имаме качествени улици за движение, за което си плащаме, които са ремонтирани с пари на Общината и по евро проекти, а не непрекъснато прекопавани за полагане на тръби за минерална вода и некачествени ремонти от ползвателите.
НАСТОЯВАМЕ:
1. За търсене на съдебна отговорност от длъжностните лица в Община Велинград, за допуснати над 20 млн. лв. задължения за 8 години (над 8 млн. лв. от които на фирма “Еко Титан”). 2. За извършване на одити:
- от Министерството на околната среда и водите за разрешено количество вода и до колко това количество задоволява обявените нужди на ползвателите
- от Министерството на финансите - по компетентност
- от Министерството на регионалното развитие и благоустройството за спазване на изискванията на законите за прекопаване и полагане на тръби в публична общинска собственост (ПОС) и предоставянето на минералната вода до ползвателите и заплащане на водопренос за ползване на земя - ПОС.
3. За налагане на мораториум от МОСВ и Община Велинград за ползване на минерална вода до изготвяне на стратегия за минералните води на територията на Община Велинград и Наредба (а не решение на Общинския съвет) за ползването на минералните води.
Ние, гражданите на Велинград, изразяваме с подписите си пълната си подкрепа за действия, които са в интерес за развитието на Община Велинград и предоставяне на услуги на нейните граждани.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води