Велинград - online - Какво е бъдещето на 4 незавършени строежа в центъра на Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Какво е бъдещето на 4 незавършени строежа в центъра на Велинград
Публикувано 2017-01-31 09:58:25 от Темпо

На сесията на 26 януари общинският съветник Никола Делиев получи отговор на своето питане за съдбата на 4 незавършени сгради в центъра на Велинград: Старото игрище, недовършената част на хотел “Здравец”, Лятното кино и строежа в парка Вельова баня.

Главният архитект на Община Велинград Тодор Енев обясни, че и четирите сгради и парцели не са общинска, а частна собственост. Общината където е могла е помогнала, но е видно, че това са опити за построяване на големи сгради без техните собственици да имат средства за завършване на строежите. Г-н Енев разясни какво е моментното състояние на всеки от обектите.
Старото игрище е в активите на акционерното дружество “Атлетик”, което по думите на арх. Енев общината е загубила със съдебно решение в знойната 1998 г. Сега собственикът на “Атлетик” и на незавършената сграда на Културния дом е един и същ, така че двата проблема вървят заедно. Общинският съвет взе решение и упълномощи кмета К. Коев да води преговори със собственика на Културния дом - това се прави, но засега няма ясно решение.
Бившето Лятно кино, което беше достолепен обект за всеки туристически град, в момента е на собственик на фабрика за олио в Пазарджик. По предписание за опасна конструкция сградата бе съборена и обектът е обезопасен. Търсен е купувач, но засега няма такъв. Решението какво ще се случва на това място в центъра на курорта е “чисто чорбаджийско”, каза арх. Енев.
За другите два незавършени строежа има добри новини. Предстои завършването на блок Е в сградата на хотел “Здравец”. В момента върви цялостна сделка за хотела, след което архитектът се надява да заработи и двуетажният хотелски подземен паркинг откъм улица “Св.св. Кирил и Методий”. Отварянето на паркинга ще реши много от проблемите с паркирането в самия център на Велинград.
Незавършеният хотел в парк “Вельова баня” ще стане част от по-голям комплекс. Изкупени от един собственик са този и двата съседни парцела. На цялото лице към улица “Юндола” ще има хубава нова сграда, съобщи архитект Тодор Енев. Съветникът Никола Делиев препоръча да се направи среща със собственика на Лятното кино, тъй като преди години общината му е дала общински парцел и могат да се водят разговори за възстановяване.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай