Велинград - online - Още знакови общински имоти под запор 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Още знакови общински имоти под запор
Публикувано 2017-01-31 10:00:00 от Темпо

Кметът Костадин Коев съобщи, че още знакови общински обекти са попаднали под възбрана заради наследените от предишното управление големи задължения, основно към сметопочистващата фирма “Еко Титан”.

Списъкът на запорираните имоти расте и вече стига близо 25. Сред тях вече е и Домът за стари хора “Ела”, който включва сгради и земя на ключовия булевард “Съединение”. Това е социален обект, който общината в никакъв случай не трябва да загуби, защото предлага изключително нужна и търсена услуга. В парцела попада и кухнята на Домашния социален патронаж, която храни десетки нуждаещи се самотни и болни хора. Сред запорираните апетитни имоти е и общинският парцел между сградата на МВР и автогара “Тонев”.
За да защити общинското имущество от запори, на сесията на 26 януари 2017 г. Общинският съвет единодушно гласува нови две решения за преобразуване на имоти от частна в публична общинска собственост. С двете решения бяха преобразувани общо 15 имота - сгради и парцели във Велинград с различно отреждане за трафопос, хотел, атракциони, ресторанти, жилищно строителство, търговия, комунални услуги, стадион и др. Сред преобразуваните имоти е и този на Дома за стари хора “Ела”, което е опит да бъде спасен буквално в последния момент.
Ще обжалваме наложените възбрани и ще искаме по съдебен ред договорът между Община Велинград и “Еко Титан” от 2009 г. да бъде обявен за нищожен, категоричен бе кметът Костадин Коев.
По повод запора на Дома за стари хора Инициативният комитет “Да поработим за Велинград” започна гражданска подписка в защита на общинския интерес.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола