Велинград - online - Социалисти редят парламентарни листи 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Социалисти редят парламентарни листи
Публикувано 2017-02-07 08:59:00 от Темпо

Георги Янчев, Георги Пукнев и Венко Бозев са имената на социалистите от Велинград, които ще се борят за място в кандидат-депутатската листа на БСП в Пазарджишкия избирателен район. На предстоящите извънредни парламентарни избори от нашия избирателен район ще бъдат излъчени 9 депутати. В листата на БСП-Лява България ще има 18 имена, а до момента общинските организации вече са издигнали 35 кандидати.

Кандидатите от Велинград бяха гласувани на общинска конференция на 3 февруари, в която участваха 73 от общо 105 делегати. Гост на форума беше областният председател на БСП Йордан Младенов, който подчерта, че на президентските избори не само са изравнили, а и са повели на ГЕРБ и затова социалистите тръгват със самочувствие към парламентарния вот. “Трябва да покажем, че БСП може да се променя и може да промени нашата държава”, призова Йордан Младенов.
Общинският председател Георги Янчев също направи анализ на резултатите от президентските избори и отчете, че още на първия тур резултатите от подкрепения от БСП кандидат Румен Радев са отредили на партията място на първа политическа сила във Велинград, а на втория тур подкрепата се е разширила, включително от симпатизанти на ГЕРБ. Тъй като конференцията се проведе само ден преди партийния конгрес, Георги Янчев разясни предлаганите реални, а не козметични промени в устава: до 3 мандата за народните представители и максимум 2 мандата за председателя на партията, който да се избира от всички членове на БСП. Промените ще доведат до разширяване на кръга от хора, които взимат решения и до подмладяване на парламентарната група на БСП.
По предложение на Г. Янчев велинградските социалисти издигнаха за кандидат-депутат и за водач на листата областния лидер Йордан Младенов. По устав общинските организации имат право да отправят предложение за водач на листата, който се определя от Националния съвет на БСП. В област Пазарджик повечето общински организации настояват водач да бъде Йордан Младенов, който познава проблемите и отстоява интересите на хората по места, а не и този път в Пазарджишки избирателен район първият в листата да бъде “спуснат” от партийното ръководство. Никола Вецов подчерта, че е нужен точно такъв водач като Йордан Младенов и той има пълната подкрепа на БСП - Велинград.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води